Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:28:56

Про жіноче лідерство в ОТГ - дискусія у Чернігівському ЦРМС

30.07.2019   14:28Агенцiя

30 липня у Чернігові зібралися лідерки з громад області на захід «Механізми залучення жінок до процесу прийняття рішень в ОТГ». Організатори заходу - Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» та ГО «Спілка жінок Чернігівщини».

Чернігівська області лідирує серед інших областей України за кількістю жінок, які обрані головами об’єднаних територіальних громад за кількістю і в процентному співвідношенні.

Ірина Кудрик, директорка Чернігівського ЦРМС, у вступному слові зазначила: «Реформа і сучасні зміни спонукають до самовдосконалення, розвитку потенціалу лідерів громад, як чоловіків так і жінок. Традиційним для місцевого самоврядування є ситуація, коли керівник громади – це чоловік, а жінки займають посади керуючих справами, секретарів рад. Але вже сьогодні відбуваються зміни. Все більше жінок стають лідерками громад і приймають рішення на рівні з чоловіками». На її думку створення мережевих жіночих організацій, наставництво та менторство – це той інструмент, який допоможе розвинути лідерські навички та професійні якості  у жінок.

Ірина Дорожкіна, голова ГО «Спілка жінок Чернігівщини», підкреслила, що питання гендеру – це про порозуміння між чоловіками та жінками у будь-яких професіях та сферах. Організація, яку вона очолює, працює з представницями об’єднаних територіальних громадам, організовує навчальні заходи, обміни досвідом тощо. «Наше завдання зробити так, щоб у кожній громаді були об’єднання жінок-лідерок, які стануть тією рушійною силою змін життя в ОТГ на краще», - сказала Ірина Василівна.

Яким є представництво жінок у парламенті та місцевих радах всіх рівнів розповіли Світлана Задорожня, доцент кафедри менеджменту і державної служби ЧНТУ, та Олександра Негода, заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату Чернігівської обласної ради. На думку останньої важливо кількість перевести в якість і вчитися бути «кращою версією себе» потрібно кожного дня, кожної години і хвилини.

Людмила Чабак, радниця з децентралізації Чернігівського ЦРМС, розповіла про гендерні аспекти у новостворених громадах області.

Далі учасниці перейшли до обговорення питань прийняття рішень у громадах, поділилися власним досвідом роботи у місцевому самоврядуванні, налагодженні співпраці з колегами, повідомив Чернігівський ЦРМС.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини