Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 14:19:36

Понад 1600 безпритульних тварин отримало допомогу

25.07.2019   08:46Агенцiя

Рівно рік - з липня 2018 року - в Чернігові працює комунальне підприємство «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин».

Першочерговим завданням підприємства є відлов безпритульних тварин, їх стерилізація, вакцинація від сказу та надання допомоги травмованим або важкохворим.

Інформацією про результати першого року своєї роботи заклад поділився на сторінці в Facebook.

Отже, за рік у центрі було перетримано 1604 тварини, 1554 з них зареєстрували в міжнародній базі Animal-ID, 1423 тварини стерилізували, 70 тварин повернуто господарям та 219 прилаштовано в родини. Допомогу в лікуванні отримало більше ніж 500 тварин, 263 з них було в край тяжкому стані.

Починаючи з липня цього року всі тварини, які прилаштовуються в родини – чіповані.

На підприємстві кажуть, що приділяють увагу і медійним проектам, які спрямовують на виховання відповідного ставлення до братів наших менших.

Нагадаємо, що КП «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин» знаходиться по вул.Володимира Дрозда, 20а. Графік роботи: з 9.00- 18.00, крім вихідних. Телефон для інформації 0635736020.

Усі охочі долучитися до допомоги безпритульним тваринам можуть приносити до центру: сухі та вологі корми, засоби дезінфекції, одноразові та багаторазові гумові рукавички, одноразові хірургічні халати, одноразові медичні пелюшки, ганчір'я (бавовна або льон, паперові рушники, відра, миски для годування тварин), повідомила пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.