Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:48:38

Ніжинська громада передає свій досвід

24.07.2019   16:35Агенцiя

23 липня у великій залі виконавчого комітету відбулася зустріч керівництва міста з представниками Полтавської та Харківської об’єднаних територіальних громад.

У засіданні взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники управлінь та відділів виконавчого комітету.

Міський голова Анатолій Лінник у вступному слові відмітив, що Ніжинська міська територіальна об’єднана громада найбільша в Чернігівській області, оскільки в ній проживає понад 70 тисяч громадян. Поділився досягненнями в залученні інвестицій, розвитку культурної спадщини, затвердження Стратегії Ніжинської міської територіальної громади 2027. Позитивно відмітив роботу громади міста, яка постійно долучається до соціально-економічного розвитку міста.

Учасникам ознайомчого візиту представили презентації щодо міжнародної та вітчизняної співпраці як одного з основних елементів покращення іміджу громади; досвіду міста Ніжина: нової парадигми місцевої економічної політики; позитивного іміджу Ніжина як необхідного компоненту туристичної привабливості.

Директор Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Кудрик відмітила індивідуальність, глибину та якість затвердженої  Стратегії Ніжинської міської територіальної громади 2027 та подякувала міському голові та його команді за вклад у розбудову міста та за тісну співпрацю з бізнесом та громадськістю. 

Обговорили, не менш важливе питання,  це залучення інвесторів та створення сприятливих умов для роботи, стимулювання місцевої ініціативи, залучення кваліфікованих кадрів тощо. Обмін досвідом на рівні місцевого самоврядування має виключне значення для впровадження реформи на місцях, формування сучасних менеджерів. Питання підготовки кадрів місцевого самоврядування має вирішальне значення для успіху реформи та децентралізації, завдяки яким місцеве самоврядування отримує значно більший обсяг повноважень, особливо на його базовому місцевому рівні.

Після офіційної частини учасник зібрання взяли участь в оглядовій екскурсії містом.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини