Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:36:09

Лісові Сорочинці потрапили до півфіналу всеукраїнського конкурсу "Неймовірні села України 2019"

20.07.2019   11:01Агенцiя

В Україні обрали кращі бізнес-плани розвитку сільських територій. Онлайн-голосування IV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019», як уже повідомлялося на нашому сайті, фінішувало вчора, 18 липня.

У рамках відбору претендентів кожен охочий міг віддати свій голос за одне або декілька сіл. За підсумками опитування були визначені 11 найкращих бізнес-планів розвитку сільських територій.

Села, що зайняли 10 та 11 позицію рейтингу, отримали однакову кількість балів — по 2,4 тис. голосів. Саме тому до півфіналу увійшло 11 сіл, серед яких є і представники Чернігівщини. Наші земляки із Лісових Сорочинців, що на Прилуччині, подали на конкурс проект із облаштування вуличного освітлення за допомогою ліхтарів на сонячних батареях .

З сьогоднішнього дня по 31 липня члени Експертної ради конкурсу будуть відбирати з 11 сіл-півфіналістів 5, які пройдуть у фінальний етап конкурсу. Кожен член Експертної ради буде оцінювати бізнес-плани конкурсантів за 100-бальною шкалою.

Склад Експертної ради:

1. Ольга Трофімцева, виконуюча обов'язки міністра аграрної політики і продовольства України;

2. Олександр Почкун, генеральний директор ТОВ «Бейкер Тіллі Україна»;

3. Алекс Ліссітса, президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», генеральний директор ІМК;

4. Каролін Спаанс, радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерланди в Україні;

5. Володимир Васильєв, голова правління ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні»;

6. Анатолій Циркун, генеральний директор агентства UCABevent, керівник агентства UCABtravel та освітнього проекту «Агрокебети»;

7. Ольга Сидоренко, директор журналу Agroexpert;

8. Микола Непом'ящий, керівник адміністративного відділу Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад;

9. Ігор Абрам'юк, незалежний експерт з регіонального та місцевого розвитку;

10. Алла Стрижеус, керівник проекту AgroPortal.ua

Крім того, з 1 по 30 серпня відбудеться «Неймовірний сільський автопробіг» по 5-ти селах-фіналістах, в рамках якого журналісти AgroPortal.ua відвідають кожну з громад, для того щоб переконатися в неймовірності села та допомогти підготуватися до захисту свого бізнес-проекту перед членами Експертної ради восени цього року.

Довідково

Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2019» проводиться вже вчетверте аграрним онлайн-виданням AgroPortal.ua. За чотири роки в ньому взяли участь 690 сіл з усіх куточків України.

Конкурс «Неймовірні села України 2019» проходить за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, компанії «Бейкер Тіллі Україна», Посольства Королівства Нідерланди в Україні, асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), освітнього проекту «Агрокебети», ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні», Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад та журналу Agroexpert.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.