Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 10 жовтня, 01:36:53

Минуло 9 місяців після переходу 169-го навчального центру "Десна" на нову систему харчування за так званим каталогом

19.07.2019   14:29Агенцiя

Перед запуском і протягом функціонування системи їдальні були повністю відреставровані, встановлене нове обладнання для приготування їжі, зберігання та підготовки продуктів. Тепер на столах військовослужбовців з’явилися різноманітні страви не гірші ніж у ресторанах.

Щоденне меню складає начальник продовольчої служби 169 навчального центру - майор Андрій Чертов.

«Раніше було 36 найменувань продуктів, зараз – більше 400. Все придумую сам, допомагає Google. Шукаю страви різних країн світу, підбираю потрібні продукти і трішки перероблюю на український лад», - розповідає про систему начальник продслужби.

Харчуванням особового складу нині опікуються військові кухарі, замість цивільних фірм, як було раніше. До того ж однією з головних інновацій «каталогу» було саме розширення переліку продуктів та страв і підвищення добової кількості калорій – від 3500 до 6000.

«Триразове харчування на одного бійця становить 84 гривні. Звичайно намагаємося економити в звичайні дні, без збитків для раціону, аби пізніше закупити кращі продукти. Наприклад, на Новий рік хлопці їли горбушу. Пошукайте якусь частину, в якій дають червону рибу! Так скоро і на чорну ікру перейдемо» - із гордістю говорить майор Чертов.

Зараз одна їдальня обслуговує 2,5 тисяч людей, інші - 1,5 тисячі. В день загалом годують 4 тисячі військовослужбовців. Через це збільшилась і кількість працівників.

Нині кухарі орієнтуються на потреби та побажання особового складу. Для тих, кому необхідна дієта - готують курячий бульйон і відварне м’ясо.

«Якщо ви раніше бували в наших їдальнях, за старої системи, то розумієте, що це - небо і земля. Тепер є страви на вибір, також з’явилося різноманіття фруктів, риби, зранку хлопці можуть випити кави, а в обід чи на вечерю – сік. Йогурти, ананаси теж даються по меню», - підкреслює Андрій Чертов.

Загальне враження від їдальні вражаюче: в залі та на кухні - чистота, всі працюють швидко і злагоджено, грає весела музика, або транслюються військові ролики, сюжети, фільми. Бійці ж, в свою чергу, задоволені, говорять, що годують смачно, майже як вдома.

Анна Сидоренко, Анастасія Мойса, Ганна Мельник, Марія Собко, курсанти 1-го курсу Військового інституту КНУ ім. Т. Шевченка

Останні новини Чернігівщини

Поліція Чернігівщини перекрила канал збуту вибухонебезпечних боєприпасів 09:10

Поліцейські відділення №1 (с-ще Короп) Новгород-Сіверського райвідділу затримали 37-річну жительку одного з сіл Коропської громади, яка налагодила збут ручних гранат.

Призначено нового керівника Чернігівської окружної прокуратури 08:39

Керівник Чернігівської обласної прокуратури Сергій Дейнека представив колективу Чернігівської окружної прокуратури нового керівника – Дениса Тетеніча.

Зловживання, привласнення бюджетних коштів, порубки та безпідставні бронювання –прокурори Чернігівщини викрили чергові фактипротиправної діяльності. Понад 107 млнгрн збитків 17:35

Прокурори Чернігівської обласної прокуратури у взаємодії зіншими правоохоронними органами області повідомили про підозру29особам, серед яких очільник міста, депутат місцевої ради, начальники управлінь міських рад, керівниця освітнього закладу, майстер лісу,колишні працівники виправної колонії, директори товариств та підприємці. Загальна сума завданих збитків становить понад 107 млн грн.

До уваги пасажирів "Укрзалізниці" — зміни руху поїздів на Ніжинському напрямку 16:59

АТ «Українська залізниця» повідомляє, що через ворожі обстріли рух поїздів на Ніжинському напрямку обмежено. Поїзди курсують із затримкою:

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини