Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 21 жовтня, 19:56:45

Минуло 9 місяців після переходу 169-го навчального центру "Десна" на нову систему харчування за так званим каталогом

19.07.2019   14:29Агенцiя

Перед запуском і протягом функціонування системи їдальні були повністю відреставровані, встановлене нове обладнання для приготування їжі, зберігання та підготовки продуктів. Тепер на столах військовослужбовців з’явилися різноманітні страви не гірші ніж у ресторанах.

Щоденне меню складає начальник продовольчої служби 169 навчального центру - майор Андрій Чертов.

«Раніше було 36 найменувань продуктів, зараз – більше 400. Все придумую сам, допомагає Google. Шукаю страви різних країн світу, підбираю потрібні продукти і трішки перероблюю на український лад», - розповідає про систему начальник продслужби.

Харчуванням особового складу нині опікуються військові кухарі, замість цивільних фірм, як було раніше. До того ж однією з головних інновацій «каталогу» було саме розширення переліку продуктів та страв і підвищення добової кількості калорій – від 3500 до 6000.

«Триразове харчування на одного бійця становить 84 гривні. Звичайно намагаємося економити в звичайні дні, без збитків для раціону, аби пізніше закупити кращі продукти. Наприклад, на Новий рік хлопці їли горбушу. Пошукайте якусь частину, в якій дають червону рибу! Так скоро і на чорну ікру перейдемо» - із гордістю говорить майор Чертов.

Зараз одна їдальня обслуговує 2,5 тисяч людей, інші - 1,5 тисячі. В день загалом годують 4 тисячі військовослужбовців. Через це збільшилась і кількість працівників.

Нині кухарі орієнтуються на потреби та побажання особового складу. Для тих, кому необхідна дієта - готують курячий бульйон і відварне м’ясо.

«Якщо ви раніше бували в наших їдальнях, за старої системи, то розумієте, що це - небо і земля. Тепер є страви на вибір, також з’явилося різноманіття фруктів, риби, зранку хлопці можуть випити кави, а в обід чи на вечерю – сік. Йогурти, ананаси теж даються по меню», - підкреслює Андрій Чертов.

Загальне враження від їдальні вражаюче: в залі та на кухні - чистота, всі працюють швидко і злагоджено, грає весела музика, або транслюються військові ролики, сюжети, фільми. Бійці ж, в свою чергу, задоволені, говорять, що годують смачно, майже як вдома.

Анна Сидоренко, Анастасія Мойса, Ганна Мельник, Марія Собко, курсанти 1-го курсу Військового інституту КНУ ім. Т. Шевченка

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині внаслідок російської атаки поранено людину: поліція задокументувала наслідки чергового воєнного злочину 17:10

Вчора вдень росіяни атакували безпілотниками одне із сіл Семенівської громади Новгород-Сіверського району.

Про старт опалювального сезону, інтеграцію ветеранів, впровадження проєктів від Мінсоцполітики – на засіданні Чернігівського Офісу Конгресу місцевих і регіональних влад 16:39

Питання життєдіяльності регіону – у фокусі сьогоднішнього розширеного засідання Чернігівського регіонального Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

В Чернігівському районі поліцейські затримали підозрюваного у завданні тяжких тілесних ушкоджень знайомому 15:16

Поліцейські відділення № 2 (селище Ріпки) Чернігівського райуправління поліції затримали чоловіка, причетного до завдання тяжких тілесних ушкоджень 31-річному жителю одного з сіл Добрянської громади Чернігівського району.

Оперативна інформація станом на 21 жовтня: місто працює в умовах блекауту 14:35

20 жовтня 2025 року армія російської федерації завдала ударів по енергетичній інфраструктурі Чернігівської області.

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за добу 14:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 5 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини