Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:54:00

За заявою прокурора у комунальну власність буде передано 9 га земель сільгосппризначення вартістю майже 250 тис грн

15.07.2019   12:41Агенцiя

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на захист інтересів держави та територіальних громад.

Зокрема, вивчається повнота вжитих заходів до передачі у комунальну власність майна, що відноситься до відумерлої спадщини.

Такі заяви в порядку ст. 1277 ЦК України направляються до суду внаслідок відсутності у померлих осіб спадкоємців за законом та заповітом або неприйняття у визначеному чинним законодавством порядку та встановлений строк спадщини.

Після реєстрації права власності відповідні органи місцевого самоврядування отримують всі права власника на вказані землі та можуть розпоряджатися ними для задоволення економічних інтересів територіальних громад, зокрема шляхом передачі їх в оренду.

У поточному році судами області вже задоволено понад 10 заяв прокурорів в інтересах органів місцевого самоврядування про визнання спадщини на земельні ділянки та грошові кошти на загальну суму понад 2 млн грн відумерлою, що має наслідком їх передачу у комунальну власність.

Зокрема, на підставі рішень Семенівського районного суду від 08.07.2019  визнано право Жадівської сільської ради на відумерлу спадщину, яка складається із земельних ділянок сільгосппризначення загальною площею майже 9 га нормативною вартістю майже 250 тис грн.

Наведені судові рішення, після набрання ними законної сили, є підставою для виготовлення відповідної технічної документації на земельні ділянки та реєстрації права власності на них за органом місцевого самоврядування.

Подальша робота з цих питань триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини