Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:52:11

Плисківська ОТГ захистила проект у конкурсі "Малі міста - великі враження"

06.07.2019   14:29Агенцiя

"Плиски-ТУРФЕСТ" - таку назву має проект Плисківської ОТГ, який громада успішно захистила в Києві.

Для реалізації проекту застосовується один із сучасних напрямків туризму – фестивальний туризм, розповів його автор Дмитро Ревенок. Актуальність проекту полягає у створенні фестивальної платформи для осучаснення та популяризації традиційної української культури та розповсюдження сучасного і традиційного українського культурного контенту.

«Плиски-ТУРФЕСТ» передбачає проведення низки міні-фестивалів як частини єдиного фестивального туристичного заходу:
•Музичного фестивалю «Відродження української пісні і танцю»: конкурс на найкращу сучасну обробку народної пісні, відведення спеціалізованої зони для проведення заходів, демонстрації та показів національних пісень та сучасних молодіжної музики відповідно до вікових потреб учасників.
•Літературного фестивалю: героїко-виховні і науково-пізнавальні майданчики для представлення та читання поезії, прози історичних постатей української літератури. Майстер-класи з віршування та читання, ораторського мистецтва серед представників літературного мистецтва Чернігівщини.
•Фестивалю сучасних субкультур в поєднанні з народними ремеслами: покази та виставки української нарядів минулих століть, проведення майстер-класів з вишивки, плетіння, різьблення, гончарства.
•Гастрономічного фестивалю: створення єдиної презентативної зони національних страв та напоїв (платформи вареників, сала, пивних майстерень в тому числі народного самогоноваріння).
•Спортивно-туристичного фестивалю: полягає в проведенні масових спортивно-туристичних заходів місцями Плисківської ОТГ на конкурсній основі: планування маршруту, орієнтування на місцевості, перетягування канатів, змагань з футболу.
•Зона візуального мистецтва: презентація робіт місцевих майстрів живопису,
графіки, майстер-класи для відвідувачів.
•Шоу «Гарнюні-поросюні»: показ рідкісних порід поросят Чернігівської області , відбір найкращих на конкурсній основі.

Реалізувати проект планують у вересні, розрахований фестиваль на три дні – з п’ятниці по неділю. Бюджет проекту – 250 тисяч гривень, також на його реалізацію залучають місцевих інвесторів.

Загалом цього року громади Чернігівської області подали на конкурс сім заявок, з них один проект від ще необ’єднаної сільської ради та один спільний від об’єднання громад Чернігівщини.

Основна мета проекту - довести, що саме «культурний ресурс в умовах децентралізації є основною соціально-економічного розвитку громади». У 2019 році на реалізацію проектів-переможців передбачено 50 млн гривень, проінформувало Чернігівське РВ АМУ.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.