Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:24:02

Добровольці-вогнеборці з Польщі разом із представниками УДСНС Чернігівської області відвідали Сосницьку ОТГ

03.07.2019   16:36Агенцiя

У понеділок, 1 липня з робочим візитом до Сосницької ОТГ завітали Марек Ковальські, керівник добровільної пожежної охорони Західно-Поморського воєводства Республіки Польща, генерал, координатор проекту по створенню добровільних пожежників в Україні за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Олександр Нагуло, заступник начальника Управління ДСНС України в Чернігівській області.

Про це повідомляє Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" з посиланням на сторінку Сосницької селищної ради у мережі Фейсбук.

Проект реалізується для поліпшення різних систем цивільного захисту в 30 громадах з 6 областей України. Зараз розпочався етап створення в громадах добровільних пожежних команд та підготовка добровольців.

Гості зустрілися із представниками Сосницької ОТГ, оглянули технічне та матеріальне забезпечення, обговорили проблеми та виклики, з якими стикається громада на шляху створення добровільної пожежної команди. Сосницька селищна рада придбала для добровольців комплекти бойового одягу та спорядження.

У Сосницькій ОТГ є 12 добровольців-вогнеборців в селах Волинківського, Чорнотицького і Пекарівського старостинських округів, 6 з них протягом чотирьох тижнів на базі навчального пункту АРЗ СП У ДСНС України у Чернігівській області пройшли повний курс такого предмету як пожежна тактика, який регламентує дії рятувальника під час надзвичайної ситуації. На заняттях з пожежної техніки та обладнання вони вчилися користуватися пожежною технікою та обладнанням, вивчали характеристики цього обладнання.

Довідково: У сусідній Республіці Польща пожежні добровольці складають 70 % від усієї загальної кількості вогнеборців країни. Цей рух надзвичайно розвинений та має своє 150-річне історичне підґрунтя. Тому польські колеги активно сприяють розвитку у Чернігівської області волонтерського добровільного пожежного руху.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.