Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:47:33

Чергове засідання виконавчого комітету Ніжинської міськради

29.06.2019   09:50Агенцiя

У малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

У засіданні взяли участь депутат міської ради Олег Щербак, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, начальник УЖКГ та Б Анатолій Кушніренко, заступник начальника управління культури і туризму Ніжинської міської ради Антоніна Купрій та ЗМІ.

На порядку денному було 2 проекти рішень та 8 подані для розгляду у робочому порядку:
1.Про видалення зелених насаджень на території м.Ніжина.
2.Про відзначення з нагоди Дня Конституції України.
3.Про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами в м.Ніжині.
4.Про фінансування видатків, пов’язаних з придбанням питної води.
5.Про організацію проведення в місті Ніжині ярмарку до загальноміського свята Івана Купала.
6.Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.
7.Про розгляд матеріалів опікунської ради.
8.Про фінансування загальноміського культурно-мистецького заходу Івана Купала.
9.Про негайне відібрання дітей.
10.Про затвердження висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав.

Різне:
1.Про розгляд листів № 407-1/06-19/18024 від 18.06.2019 народного депутата України О.М.Кодоли щодо проведення публічних заходів.
2.Про розгляд листа від 21.06.2019р. обласної організації політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» щодо проведення передвиборчої агітації.

Проект рішення «Про організацію проведення в місті Ніжині ярмарку до загальноміського свята Івана Купала» представляла т.в.о.начальника відділу економіки Наталія Овчарук, яка зазначила, головним розпорядником ярмарку загальноміського свята Івана Купала визначили комунальне підприємство «Комунальний ринок». Головний розпорядник ярмарку у своїй діяльності керується рішенням виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 23 березня 2017 р. № 56 «Про затвердження Положення про організацію та проведення виставково – ярмаркових заходів у м. Ніжині». Режим роботи ярмарку затвердили з 19.00 год. до 24.00 год. Учасникам заходу – суб’єктам підприємницької діяльності, що здійснюють торгівлю та надають послуги на визначених місцях сплачувати плату за участь у ярмарку від 5 до 38 неоп.мінімумів, а за кожен наступний кв.метр – вартість збільшується на 10.

Одним з головний проектів поданих на прийняття стало рішення «Про негайне відібрання дітей». Начальник служби у справах дітей Наталія Рацин повідомила, що 07 червня 2019 року сталася неприємна ситуація в одній з ніжинських родин. Вперше дібрали дітей (троє неповнолітніх: 1 дитина до 1 місяця, друга дитина – 1 рік та третя дитина – 3 роки) у батьків в зв’язку з аморальним способом життя. Дітей було поміщено до дитячого відділення Ніжинської центральної міської лікарні ім.Миколи Галицького. Але через декілька днів батьки нібито виправилися, навели лад у помешканні та звернулися до служби про повернення дітей в сім’ю.
Відбулась комісія з питань захисту прав дитини, яка надала висновок про повернення, адже батьки переконували членів комісії, що вони стали на шлях виправлення. 25 червня  представники служби у справах дітей здійснили перевірку до даної сім’ї та на превеликий жаль ситуація була м‘яко кажучи ганебною. Батьки знову почали вловживати спиртними напоями. Служба у справах дітей повторно відібрали дітей у батьків.
Двох помістили до дитячого відділення міської лікарні, а третя дитина проживає на даний момент з бабусею та дідусем(по маминій лінії). Наталія Борисівна наголосила, що паралельно служба шукає прийомні сім’ю для дітей. Члени виконкому одноголосно підтримали даний проект рішення, адже здоров’я та безпека дітей - перш за все.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини