Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:39:47

Підтримаймо учасників IV Всеукраїнського конкурсу "Неймовірні села України 2019" з Чернігівщини!

29.06.2019   09:02Агенцiя

Днями стартувало онлайн-голосування IV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019».

Серед його учасників є й представники Придесення– село Лісові Сорочинці, що на Прилуччині. Перемога у голосуванні дасть змогу його мешканцям облаштувати вуличне освітлення за допомогою ліхтарів на сонячних батареях.

Усього на конкурс свої бізнес-плани подало 115 сіл з усіх областей України.

Онлайн-голосування за бізнес-плани сіл триватиме на сайті AgroPortal.ua до 17 липня (включно). Таким чином визначиться 10 півфіналістів конкурсу.

Запрошуємо підтримати земляків із Лісових Сорочинців за посиланням.


Довідково:

Лісові Сорочинці  — старовинне село з молодою душею, яке потопає в садках, квітниках, з усіх сторін оточене лісом. В районі має негласний статус найбільш «просунутого». Відзначається громада також тісною і плідною співпрацею з місцевим інвестором ТОВ «Прилуцький Хлібодар», яке допомагає в усіх починаннях громади.

Кількість населення у 2018 р. — 464 особи.

Об’єкти культурної спадщини. Музей історії села, виставка прикладного мистецтва місцевих жителів, пам’ятний знак з історичними фактами про село, пам’ятний знак жертвам Голодомору, три пам’ятники воїнам та загиблим на фронтах Другої світової війни.

Туристична інфраструктура. На території села знаходиться одне кафе та декілька магазинів.

Участь у конкурсах, програмах та грантах. Село вперше бере участь у конкурсі.

Внесок бізнесу, громадських організацій, активістів у розвиток села. Завдяки ТОВ «Прилуцький Хлібодар» в селі покращено благоустрій, проводяться місцеві заходи та ремонти в приміщеннях. Школі допомагають Кам’янське лісництво і ФОП Каленіченко О.В.

Приклади ефективної роботи органу місцевого самоврядування. Завдяки роботі влади є співпраця з інвесторами, які допомагають облаштувати село.

Бізнес-план — вуличне освітлення за допомогою ліхтарів на сонячних батареях.

Вуличне освітлення зробить село ще більш цивілізованим та убезпечить дорожній рух в нічний час. Також потребує освітлення і подальшої реконструкції майданчик біля клубу, де проходить частина сільських заходів. Крім освітлення, громада планує створити біля клубу зону відпочинку для молоді з альтанкою, майданчиком для вогнища, вільною Wi-Fi зоною.

Сума загальних витрат проекту складає 500 тис. грн, з них 100 тис. грн підуть на освітлення частини центральної вулиці.

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.