Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:10:49

На Чернігівщині триває робота з погашення податкового боргу

27.06.2019   12:06Агенцiя

В управлінні погашення боргу ГУ ДФС у Чернігівській області вчергове наголошують на недопущенні накопичення податкового боргу.

Станом на 01.06.2019 сума податкового боргу по Чернігівській області склала 1914,7 млн грн., заборгованість зі сплати ЄСВ - 187,3млн грн., у тому числі, борг фізичних осіб-підприємців - 125,7 млн гривень. 

Завдяки комплексу заходів щодо стягнення сум податкового боргу протягом 5 місяців 2019 року до зведеного бюджету мобілізовано – 18,9 млн грн, у тому числі: у рахунок погашення розстрочених сум - 1,2 млн грн, від боржників, які перебувають у процедурі банкрутства, – 1,9 млн грн, з банківських рахунків боржників стягнуто – 1,3 млн гривень.

Податкові вимоги направлені 1153 боржникам.  У податкову заставу описано майно боржників  на суму 55,8 млн гривень.
Системна робота проводиться у напрямку зменшення заборгованості зі сплати ЄСВ. Це спільні наради з органами Державної виконавчої служби, зустрічі з підприємствами – боржниками з питань своєчасної сплати та погашення заборгованості з ЄСВ, роз’яснювальна робота, тощо.
Крім того, з метою стягнення заборгованості з ЄСВ здійснюється інвентаризація своєчасності направлення вимог боржникам щодо сплати ЄСВ, передача узгоджених вимог про сплату боргу, інших виконавчих документів на примусове стягнення до органів Державної виконавчої служби, проведення звірок щодо відкритих виконавчих проваджень за направленими вимогами щодо стягнення ЄСВ.
 
За наявності достатніх підстав, органи ДФС вносять письмові пропозиції до органів Державної виконавчої служби щодо тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України боржників.

З метою покращення роботи щодо стягнення заборгованості з ЄСВ органами ДФС застосовується індивідуальне інформування фізичних осіб – підприємців, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність щодо розміру боргу та дати його виникнення. На адресу боржників щомісячно направляються вимоги про сплату боргу з ЄСВ.

Протягом 5 місяців 2019 року в рахунок погашення заборгованості з ЄСВ надійшло 7,7 млн гривень.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини