Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:42:24

У Ніжинській громаді затвердили Стратегію розвитку

26.06.2019   20:03Агенцiя

У середу, 26 червня на засіданні сесії Ніжинської міської ради депутати одноголосно підтримали Стратегію розвитку Ніжинської громади 2027. Два тижні тому в громаді провели громадські слухання, на яких було презентовано проєкт Стратегії розвитку.

Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», надавав громаді методичну та експертну підтримку в роботі над стратегією розвитку. Разом із експертом на засіданнях у 2019 році напрацювали стратегічне бачення, стратегічні та оперативні цілі, а також завдання та проектні ідеї.

За словами Анатолія Лінника, Ніжинського міського голови, робота над створенням Стратегії Ніжинської міської громади розпочалася у 2017 році. Протягом наступних двох років на засіданнях визначили карту капіталів та провели SWOT-аналіз. Також провели соціологічне дослідження «Ціннісні орієнтації мешканців міста Ніжина» спільно з Ніжинським державним університетом. Дані напрацювання лягли в основу розробки Стратегії. Восени 2018 року до Ніжина приєдналася Кунашівська сільська рада.  І процес роботи над стратегічним документом набув нового формату.

Як зазначила Віра Топіха, екс-начальник сектору з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності виконавчого комітету Ніжинської міської ради, Стратегія розвитку - це головний стратегічно важливий документ, адже громада спершу повинна розуміти в якому напрямку рухатися, а потім вже робити все для досягнення поставлених цілей.

«Про Стратегію Ніжинської громади можна сказати, що це є дійсно надбання громади, адже робоча група налічувала більше 100 осіб - це і посадовці, і представники бізнесу, і науковці та активні громадяни. Були засідання, робочі наради, онлайн опитування та інші форми роботи. Згадуються і палкі дискусії, і активна робота у фокус-групах і знаходження спільних бачень», - розповіла пані Віра.

У документі озвучені потреби громади, які знайшли відображення у чотирьох стратегічних цілях і пріорітетах Стратегії. Серед них:
1.Створення  сприятливих  умов  для  розвитку бізнесу,   промисловості   та   залучення інвестицій
2. Розвиток туристичного потенціалу громади
3. Покращення  комфорту  проживання,  безпеки та довкілля громади
4. Розвиток соціального капіталу громади
 
«Отже, стратегічний документ прийнято. Далі справа за громадою, як вона зуміє об’єднати зусилля та реалізувати заплановані стратегічні цілі та проекти», - зазначив Володимир Бойко.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини