Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:42:59

Перукар – професія, яка гарантує роботу

25.06.2019   14:10Агенцiя

Чимало людей у дорослому віці приходять до висновку, що час щось змінювати у своєму житті, бо робота не дає сповна реалізуватись. Так, сталося і в житті чернігівки Раїси Руденко.

Кардинально змінити професію і розпочати нове життя, сповнене амбітних планів, сміливих ідей і творчих задумів, їй допомогла служба зайнятості.

Після скорочення з підприємства, де жінка довгий час працювала телефоністкою, вона звернулася за допомогою у працевлаштуванні до Чернігівського міського центру зайнятості. У зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи, їй запропонували спробувати себе в іншій професії. Ідея сподобалася. Подумавши, вирішила, що хоче стати перукарем.

«До цього часу перукарські ножиці я жодного разу в руках не тримала, - розповідає Раїса. – Але я відчувала, що це саме моя професія».
За направленням служби зайнятості навчалася безробітна в Чернігівському вищому професійному училищі побутового обслуговування. За доволі короткий термін (навчання тривало близько 4 місяців) оволоділа не лише теоретичними азами перукарської майстерності, а й випробувала себе на практиці в одній із чернігівських перукарень. «Спочатку було боязно, а тепер, підстригши вже понад дві сотні людей, почуваюся з ножицями впевнено. Вже придбала собі потрібний інструмент, купила навіть тример для модельних зачісок. Від тата мені передався хист до малювання, тому хочу навчитися робити чоловічі і дитячі стрижки з візерунками та малюнками, - розповідає Раїса. - Спочатку планую «набити руку» на стрижках, а потім досконало оволодіти покраскою волосся. Перукарське мистецтво постійно розвивається, а тому треба весь час тримати руку на пульсі новацій: встигати за тенденціями моди, знати новітні технології, сучасні матеріали. Сподіваюся, що я стану гарним майстром».

Після успішної здачі іспиту, що відбувся наприкінці червня, Раїса отримала направлення на нову роботу.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини