Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:45:27

Чернігівщина єдиною родиною вшановує пам’ять полеглих воїнів

18.06.2019   08:10Агенцiя

Близько 250 батьків та родичів бійців, які загинули в Донецькій та Луганській областях, зібралися у Чернігові, щоб разом вшанувати пам'ять своїх рідних, увічнити подвиг героїв – захисників України.

Таку зустріч вкотре ініціювала громадська організація «Єдина родина Чернігівщини», яка об’єднує сім’ї загиблих та всіляко їх підтримує. Проведення заходу організаційно та фінансово підтримала обласна та міська влада.

На початку заходу в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка учасники оглянули пересувну виставку «Сіверщина. Блокпост пам'яті», де представлені портрети та особисті речі загиблих бійців.

Опісля у сквері імені М. Попудренка хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх полеглих воїнів.

Представники органів влади, військовослужбовці, громадськість поклали квіти до меморіальних стел загиблим учасникам АТО/ООС «Герої не вмирають» та Героям Небесної Сотні.

Нагадаємо, серед Героїв Небесної Сотні троє наших земляків: Андрій Мовчан з Ріпкинського району, Василь Прохорський з Бахмаччини та Віктор Орленко з Ніжинщини.

Російсько-українська війна на Сході країни забрала життя 170 наших земляків, які поховані на території Чернігівської області. Серед втрат також 6 військовослужбовців, померлих під час проходження військової служби. В інших областях України поховано 17 воїнів з Чернігівщини.

Найстарший із загиблих у цій війні – 62-річний технік-механік, доброволець полку «Азов» Олександр Діденко з Бахмача. Наймолодшому бійцю – Сергію Парубцю з с Куликівщини – виповнилося лише 19 років.

Найбільше наших земляків загинули, воюючи з ворогом у складі 1-ї окремої Гвардійської танкової бригади та 13-го окремого мотопіхотного батальйону під час боїв у районі Луганського аеропорту в серпні 2014 року та під Дебальцевим узимку 2015 року.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.