Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:22:06

Новини з ОТГ

13.06.2019   13:26Агенцiя

Літо — пора відпусток та відпочинку. Тож у громадах області активно взялися за облаштування місць, де можна цікаво організувати своє дозвілля.

Наприклад, у Козелецькій ОТГ оновили зону відпочинку біля річки Остер: місцину під берегом річки засипали піском, встановили лавки, а також «грибки» для тих, хто схоче полежати в затінку. Також прибрали все сміття.

Щоб на вихідних не сумували мешканці Корюківської громади, місцеві активісти спільно з міською радою постійно організовують культурно-розважальні заходи. Один з таких — мистецький фестиваль, присвячений 130-річчю від дня народження земляка Олександра Корнієвського. На його відкриття завітали гості із сусідньої громади — городнянський естрадний оркестр «Gorod Band».

Уже цими вихідними запланований перегляд кінофільму під відкритим небом.

А от у Сосниці вперше провели екозмагання «Полювання на пластик». Ідею запозичили у корюківчан та менян.

У «полюванні на пластик» взяли участь не тільки місцеві школярі, а й дорослі. Сформовані 7 команд назбирали 310 кілограмів пластикових відходів.

Перемогу здобула команда із Чорнотичів (більше 104 кілограмів), вигравши поїздку в Бреч.

До кінця місяця в Атюші Коропської ОТГ мають добудувати поле зі штучним покриттям для мініфутболу. Нині тут тривають роботи. Будують поле за кошти державної субвенції на соціально-економічний розвиток із співфінансуванням із селищного бюджету.

Не лише про відпочинок

У Менській ОТГ серйозно задумалися над переробкою твердих побутових відходів. Тут за півтора року планують збудувати перший в Україні сміттєпереробний завод, де орієнтовно працюватимуть 120 осіб. Об'єм переробки сміття на рік — 250 тисяч тонн. Проект у стадії розробки.

Куликівську громаду відвідали представники естонської волості Ряпіна, серед яких естонські парламентарі та фахівці установ соціальної сфери.

Сторони обговорили можливості секторальної співпраці, зокрема у соціальній сфері, та найближчі обмінні візити.

Принагідно іноземні гості відвідали амбулаторію та стаціонарне відділення територіального центру в Орлівці, Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги, центральну районну лікарню та Куликівський професійний аграрний ліцей.

У Семенівській ОТГ ключі від службової чотирикімнатної квартири вручили сімейному лікарю Вероніці Карпеко, яка з минулого року працює в центрі первинної медико-санітарної допомоги. Це вже четверта квартира, яку отримали медпрацівники в рамках діючої місцевої програми. Службове житло з ремонтом надають не лише приїжджим лікарям, а й місцевим, якщо ті не мають власного. Ще одну квартиру після ремонту (там уже замінені вікна і двері) планують передати дерматовенерологу, яка віднедавна працює в районній лікарні.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини