Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:12:29

Пройшов черговий і вже традиційний Форум інвестицій та експорту Чернігівщини

12.06.2019   10:52Агенцiя

Його організатори на чолі із президентом Чернігівської торгово-промислової палати (ЧТПП) Костянтином Івановим провели захід під гаслом: «Інноваційні технології та продукти, як вирішальний фактор успіху для українського експорту».

В числі ж основних тем порядку денного Форуму, як зазначив у вступному слові очільник ЧТПП, - підвищення конкурентоспроможності Чернігівщини, демонстрація інвестиційного потенціалу та експортних можливостей господарюючих суб'єктів регіону, визначення перспектив розвитку, розбудова діалогу між владою і бізнесом, налагодження ділових контактів та немало інших амбітних завдань, які поставили перед собою підприємці-експортери області.

За інформацією Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації, Чернігівщина на сьогодні демонструє позитивну динаміку у зовнішньоекономічній сфері. За 2018 рік товарообіг підприємств області з іноземними партнерами склав майже 1,24 мільярда доларів США. Зростання – на 15,7% (вище середньоукраїнського показника). Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами 135 країн світу. При цьому експорт товарів збільшився на 20,8% – до 755 мільйонів доларів – найвищий показник реалізації товарів за кордон протягом періоду незалежності країни.

Перед присутніми з вітальним словом також виступив депутат обласної ради, недавній очільник ОДА і відомий підприємець Валерій Куліч, який акцентував увагу на позитивних досягненнях в інноваційній, інвестиційній та виробничій діяльності бізнесовців області, на посиленні співпраці підприємницьких структур, в тому числі і загально державного рівня, з обласною представницькою та виконавчою владами...

А далі учасникам Форуму презентували соціально-економічний потенціал Чернігівщини, акцентувавши увагу на ключових галузях промисловості, які можуть бути привабливі для запровадження новітніх інновацій.

Зокрема, дуже цікавою для присутніх була пізнавальна презентація засновника архітектурної студії inLab architects та студії промислового дизайну PLITOS Юрія Кайгородцева на тему «Як зберегти час та гроші, використовуючи параметричні методи проектування». Оригінально показав інноваційні напрацювання з досвіду розробки датчиків вібрації директор Чернігівської фірми «П'єзосенсор» Юрій Задорожний. Про те як створювати інноваційні продукти розповів керівник PR-департаменту, відомого в десятках країн своєю високоякісною продукцією, Чернігівського підприємства ТОВ "COLLAR Company" Ігор Андрійченко. Цікавою була і презентація на тему «Застосування графену для полімерної матриці карбонового волокна», яку провів Нікіта Шолом, випускник Bellerbys College Cambridge.

Цього ж дня на Форумі експортерів Чернігівщини відбулися презентації: «Шлях від стартапу до лідера на ринку сервісів email маркетингу. Як нам це вдалося», «Послуги з підтримки експорту для виробників продукції машинобудування», «Sharing marketing – здешевлення витрат на рекламу та отримання нових клієнтів» та на інші бізнесові теми.

А завершився Форум сесією питань-відповідей та підведенням підсумків роботи, які будуть впровадженні в подальшій інноваційно-виробничій діяльності експортерів Чернігівщини.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини