Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:27:47

Щодо створення єдиної бази даних боржників за послуги ЖКГ

04.06.2019   11:50Агенцiя

Про необхідність такої інформаційної системи не раз говорили керівники підприємств сфер ЖКГ. Вона дозволить ефективно відслідковувати боржників, реагувати і таким чином підвищувати рівень сплати за надані послуги. Втім це питання буде допрацьовуватись юридично.

Як ми вже повідомляли, одна з найбільших проблем Чернігова на сьогодні: багатомільйонні борги населення за тепло і послуги ЖГК.

"Якщо люди не погасять заборгованість за тепло перед "Облтеплокомуненерго", то є пряма загроза, що НАК "Нафтогаз" може не дати місту ліміти газу на наступний опалювальний період", - нагадав про серйозність проблеми міський голова Владислав Атрошенко.

Другий напрям - зустрічі з мешканцями і роз'яснювальна робота.

"Ми звертаємося до всіх мешканців, щоб вони переконували неплатників. Щоб не було так, що той, хто не платить - той розумніший, а той хто платить - дурніший", - каже міський голова.

Низькі тарифи та борги за надані послуги вже створюють проблеми для підприємств ЖКГ. Якщо зараз вона виплачується вчасно, то вже найближчим часом можуть бути проблеми із цим.

Також на підприємствах проблеми з кадрами. Приміром у КП "Зеленбуд" до 25% робітничих посад вакантні. Подібна ситуація у комунальних ЖЕКах, інформує Прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини