Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:44:05

Виявлено порушення Линовицькою селищною радою законодавства про природно-заповідний фонд

21.05.2019   08:07Агенцiя

Прилуцькою місцевою прокуратурою вжито заходів спрямованих на охорону та збереження ботанічної пам’ятки «Жевахівщина».

Прилуцькою місцевою прокуратурою до Чернігівського окружного адміністративного суду скеровано позовну заяву про визнання бездіяльності Линовицької селищної ради Прилуцького району протиправною в частині не виготовлення технічної документації та не встановлення меж гідрологічного заказника, з метою збереження об’єкту природно-заповідного фонду.

За результатом розгляду даної позовної заяви, рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 15.05.2019, позовну заяву задоволено у повному обсязі та зобовʼязано Линовицьку селищну раду Прилуцького району відповідно до вимог чинного законодавства України забезпечити проведення робіт, направлених на розробку технічної документації та винесення в натурі (на місцевості) меж ботанічної пам’ятки місцевого значення «Жевахівщина», загальною площею 19,3 га, що в свою чергу забезпечить збереження та раціональне використання національного надбання українського народу.

Протягом поточного року, завдяки принциповій позиції Прилуцької місцевої прокуратури до суду скеровано 4 позовних заяв щодо встановлення меж об’єктів природно-заповідного фонду, 3 з яких задоволені, 1 перебуває на розгляді суду.

Прилуцька місцева прокуратура й надалі вживатиме заходи, спрямовані на збереження об’єктів природно-заповідного фонду.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини