Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:01:51

До Ніжина на фестиваль польської культури, присвячений пам’яті Пані Фелікси Бєлінської завітала польська делегація

18.05.2019   09:27Агенцiя

17 травня до міста Ніжина на фестиваль польської культури, присвячений пам’яті Пані Фелікси Бєлінської завітала польська делегація на чолі з першим радником Консульського відділу Посольства Республіки Польщі у Києві Бартошом Яблонським, працівник МЗС Польщі Емілія Ясюк, головний редактор єдиної в Україні посольськомовної газети «Дзеннік Кійовські» Станіслав Пантелюк, заступник головного редактора газети «Дзеннік Кійовські» Анжеліка Плаксіна.

Іноземних гостей зустріли хлібом-сіллю, міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, депутат міської ради, почесний громадянин міста Ніжина Володимир Мамедов, керуюча справами  Ніжинської районної ради Олена Прищепа, начальник аналітичного відділу районної ради Ганна Товстоп’ята,  донька президента Спілки поляків «Астер» Фелікси Бєлінської (продовжуватиме розвиток польської культури в місті).

Перший радник Консульського відділу Посольства Республіки Польщі у Києві Бартош Яблонський, висловив подяку за запрошення відвідати Ніжин та мати чудову нагоду знайомства з культурною спадщиною, а також бути присутніми на фестивалі польської культури присвячений пам’яті Пані Фелікси Бєлінської. Пан Бартош додав, що спілка поляків «Астер» розробила декілька варіантів, щодо увічнення пам’яті Пані Бєлінської і просить міську владу розглянути можливість встановлення меморіалу.

У ході дружньої зустрічі міський голова Анатолій Лінник подякував за візит: "В Ніжині проживає багато різних національностей, ми завжди раді гостям, відкриті до співраці не тільки в культурних і освітніх відносинах, а і в розвитку економічної сферим". Зазначив, що наразі закінчується розробка Стратегії розвитку міста Ніжина. Туристична сфера досить добре розвивається (створено туристичний путівник «Ніжин твоєї історії», «Ніжин – туристичне місто" і т.д.). Можливо в подальшому обговорити пріоритетні питання українсько-польської двосторонньої співпраці, актуальні питання діяльності інституту приватних виконавців у Польській Республіці та інституту державних і приватних виконавців в Україні, здійснити обмін думками щодо розвитку економічної сфери та туристичного напрямку в Ніжині та Польщі.

Депутат міської ради, голова Федерації футболу міста Ніжина Володимир Мамедов зазначив, що 22-24 травня в рамках пройдешнього свята «Дня міста» відбудеться зустріч футбольних команд м.Ніжина (Україна) та м.Ярославля (Польща).

Після офіційної частини делегація побувала на презентації книги професора Григорія Самойленка та доцента Олександра Самойленка «Поляки в Ніжині та їх роль в розвитку міста»,потім гостей запросили на фестиваль польської культури в якому братимуть участь: молодіжний хор «Світич», зведений оркестр народних інструментів (НДУ ім.М.гоголя та НККіМ ім.М.Заньковецької), зразковий хор «Сяйво» та дитячий зразковий ансамбль танцю «Вікторія».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини