Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:07:37

У Чернігові гранітні основи гармат на Валу укріплюватимуть

17.05.2019   09:34Агенцiя

Цього року у Чернігові відремонтують гранітні основи, на яких стоять гармати з бастіонів Чернігівської фортеці, що розташовані на території Валу. Відповідне рішення розглянули на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 16 травня. На цей поточний ремонт з міського бюджету виділено понад 25 тис. грн.

Чавунні гармати з бастіонів Чернігівської фортеці XVII-XIX ст. у кількості 12 штук з лафетами на території Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів Стародавній» передані в оперативне управління управлінню культури та туризму Чернігівської міської ради у серпні 2018 року.

До переліку об’єктів пам’яток культурної спадщини, які потребують поточного ремонту, також включили пам'ятний знак на честь радянських воїнів-визволителів за адресою перехрестя вул.Івана Мазепи та проспекту Перемоги. На ці роботи буде спрямовано понад 35 тис. грн.

Цей поточний ремонт здійснюватиметься на виконання Міської цільової програми з охорони та збереження пам’яток культурної спадщини м. Чернігова на 2019-2021 роки. Відповідно до цієї Програми планується також встановлення системи відеоспостереження у місцях знаходження пам’яток культурної спадщини, виготовлення охоронних дошок, що встановлюватимуться на пам’ятки культурної спадщини. Зокрема, цього року планують встановити дві камери на Болдиній горі та п’ять - на бульварі по проспекту Миру біля Катерининської церкви.

Орієнтовний обсяг фінансування цієї Програми на три роки складає 1,427 млн грн., доповідає прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини