Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:45:57

Новобасанська та Холминська громади сформулювали проекти стратегічного бачення, а Ніжинська – вже збирає проектні ідеї

22.04.2019   09:57Агенцiя

Таким був стратегічний тиждень для трьох громад Чернігівщини, які разом із Володимиром Бойком, радником з питань регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС, працюють над розробкою стратегічного плану розвитку ОТГ.


Про це повідомляє Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Цього тижня Новобасанська територіальна громада провела друге засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку та сформулювала проект стратегічного бачення. Як зазначив Володимир Бойко, це вже п’ята версія визначення, але не остання. Під час засідання презентували результати дослідження якості життя та послуг, що надаються на теренах громади. Діяльність влади, освітню галузь та роботу аптек респонденти оцінили позитивно.

Учасники засідання погодилися з думкою про доволі високий рівень економічної активності, але бракує соціальної, що треба враховувати згодом у завданнях майбутньої стратегії. Робоча група також провела галузевий SWOT-аналіз перспектив розвитку громади.

Холминська територіальна громада сформулювала проект свого стратегічного бачення, яке обговорюватимуть протягом місяця.

«Це головний результат другого засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку Холминської громади, що проходило за участі селищного голови Олександра Шевчика. А розпочалося воно з ознайомлення з результатами соціологічного дослідження якості життя та послуг що надаються на теренах громади. Учасники обговорення погодилися з необхідністю формування завдань, спрямованих на згуртування громади, підтримку розвитку малого бізнесу, зокрема, зеленого туризму, легалізації існуючих виробництв, що часом діють напівлегально, розширення та осучаснення спортивної інфраструктури тощо», - розповів Володимир Бойко.

Ніжинська громада на кілька кроків попереду від своїх колег. Стратегічне бачення вже сформульоване, структура цілей та завдань погоджена.

Робоча група опрацювала проектні ідеї - для формування каталогу технічних завдань у складі першого плану заходів із реалізації стратегії. На останньому засіданні цього тижні вирішили продовжити збір проектних ідей через сайт міської ради до 6 травня. А потім їх узагальнять та винесуть проект стратегічного плану на обговорення громадськості.

 
Чернігівський ЦРМС

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини