Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:34:45

Управлінням Держпраці підведено підсумки роботи з розгляду звернень громадян у І кварталі 2019 року

17.04.2019   09:42Агенцiя

За І квартал 2019 року до Управління Держпраці у Чернігівській області надійшло 165 звернень громадян, у тому числі від заявників 58 звернень надійшли поштою, 13 – на особистому прийомі, 51 звернення через Державну установу «Урядовий контактний центр», 43 – через органи влади.

Вирішено по суті 131 звернення громадян, у тому числі надано 15 роз’яснень. Відповідно до статей 5, 8 Закону України «Про звернення громадян» відмовлено у задоволенні 12 заявникам (7,2 % від загальної кількості звернень).

Пріоритетними продовжують залишатися питання:
- охорони праці та промислової безпеки, оплати праці (невиплати заробітної плати, невиплати розрахункових коштів при звільненні, індексації заробітної плати та інші) – 89 звернень (53 % від загальної кількості), у тому числі 1 – з питань виплати заробітної плати нижче мінімальної (факт виплати заробітної плати нижче мінімальної підтвердився);
- трудових відносин (не оформлення трудових відносин, правомірність звільнення тощо) – 45 звернень (27,2 % від загальної кількості).

Також у звітному періоді до Управління надійшло 17 запитів на публічну інформацію.

Враховуючи те, що рівень роботи із зверненнями громадян є важливим чинником довіри громадян до органів виконавчої влади, мешканцям області надаються необхідні консультації при оформленні заяв, проводиться роз’яснювальна робота.

Управління приділяє значну увагу вдосконаленню організації роботи з розгляду звернень громадян, вжиттю заходів щодо позитивного та якісного вирішення проблемних питань. Зокрема, керівництво Управління проводило особистий прийом громадян згідно з графіком, на якому прийнято 85 осіб.


Управління Держпраці у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини