Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:34:00

Відбулася одноденна фахова майстерня для представників обласної та районних рад із застосуванням інноваційних можливостей для економічного зростання регіонів

17.04.2019   08:18Агенцiя

16 квітня у приміщенні адмінбудинку обласної ради було презентовано одноденну фахову майстерню на тему «Інноваційні можливості для економічного зростання регіонів: приклади та підходи до використання», в роботі якої взяли участь керівники районних рад та відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради.

Захід організовано в рамках Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що впроваджується Асоціацією міст України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад за фінансової підтримки USAID.

Модератором заходу виступила доктор наук з державного управління, експерт УАОРР, в.о. директора Інституту публічного управління та адміністрування Національної академії державного управління при Президентові України Ія Дегтярьова. Під час виступу вона акцентувала увагу на чинниках економічного розвитку регіонів, проблемах ведення бізнесу в Україні, серед яких найголовнішими є інфляція, корупція та політична нестабільність. За словами Ії Дегтярьової, економіка в державі не інноваційно спрямована, а більше зосереджена на вирішення соціально-побутових проблем. Разом з тим, вона назвала основні перешкоди щодо розробки і впровадження інноваційних підходів у регіональному управлінні України.

Програмою навчань передбачено обговорення актуальних питань із залучення інноваційних можливостей, необхідних для економічного зростання і розвитку регіону та шляхи їх вирішення. Також учасники заходу озвучили основні проблемні аспекти економічного розвитку територій, зокрема, йшла мова про реформаторські зміни у напрямку децентралізації, у сфері фінансів, охорони здоров'я, соціального захисту, інфраструктури, поштового зв'язку тощо.

Частково фахова майстерня відбулася в інтерактивній формі, де її учасники після презентованої теми мали змогу поставити питання модератору, подискутувати один з одним та обмінятися враженнями.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини