Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:56:10

На Чернігівщині вже будують 17 сільських медамбулаторій

16.04.2019   08:13Агенцiя

В області цьогоріч побудують 21 амбулаторію для медичного обслуговування жителів сіл. На будівництво цих медзакладів виділено понад 74,1 мільйона гривень субвенції з державного бюджету. Співфінансування з місцевих бюджетів – майже 9,24 мільйона.

Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА є замовником робіт по 18 амбулаторіям, ще по трьом — Корюківська, Носівська міські та Іванівська сільська ради.

Найближчим часом має бути завершене будівництво амбулаторій у Киїнці Чернігівського району, Салтиковій Дівиці Куликівського та Кобижчі Бобровицького району.

Уже закінчені роботи із влаштування внутрішніх перегородок та стін будівлі в селі Іванівка Чернігівського району, зводять стіни амбулаторії у селищі Холми Корюківського району.

Крім того, розпочаті будівельні роботи в селах Бахмач Бахмацького району, Хоробичі Городнянського, Грем'яч Новгород-Сіверського, Вертіївка Ніжинського, Нехаївка Коропського, Стольне Менського, Плиски Борзнянського, Чорнотичі Сосницького; селищах Тростянець та Парафіївка Ічнянського району.

Підготовчі роботи тривають у селах Наумівка Корюківського району та Володькова Дівиця Носівського.

Будівництво сучасних сільських медамбулаторій по всіх областях України здійснюється в рамках реформи сільської медицини, ініційованої Президентом Петром Порошенком. Президент переконаний: держава має бути партнером сільського лікаря. Тому наразі створюються комфортні умови для їх професійної діяльності. Це, у свою чергу, покращить якість надання медичних послуг для жителів сіл.

Нагадаємо, покращення якості життя людей – один з пріоритетів Плану перспективного розвитку Чернігівщини на найближчі три роки.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини