Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:06:58

Розпочато прийом проектів бюджету участі

15.04.2019   09:33Агенцiя

Сьогодні, 15 квітня, стартує прийом проектів, які будуть змагатися за реалізацію в 2020 році в рамках бюджету участі (громадського бюджету). Проекти можна подавати до 31 травня включно.

Як відомо, Чернігів у 2015 році запровадив бюджет участі першим серед українських міст. А зараз вже важко знайти не те що велике – навіть районне місто, яке би не перейняло цей успішний досвід. Наше ж місто цього року приймає проекти вже вп’яте.

У рамках бюджету участі чернігівці самі спочатку пропонують, а потім більшістю голосів визначають, що, де і як у місті потрібно зробити. До 31 травня кожен може подати проект (кошторисом від 0 до 1,5 млн грн). Ті з проектів, які зберуть найбільше голосів у результаті загальноміського голосування у вересні, наступного року будуть виконані коштом міського бюджету. Положенням про бюджет участі визначено, що на їх реалізацію йде 1% планових надходжень бюджету поточного року. Цього року це майже 20 мільйонів гривень.

Щоби подати проект, потрібно заповнити електронну заявку онлайн-системі "Громадський проект" https://chernihiv.pb.org.ua/.

Після успішної реєстрації та внесення необхідної інформації про проект, його друкований варіант, згідно з додатком 1 до Положення про громадський бюджет (бюджет участі) у місті Чернігові (http://www.chernigiv-rada.gov.ua/budget/docs/15875), обов’язково подається до відділу звернень громадян міської ради за адресою: вул. Шевченка, 9.

Прийом проектів триватиме до 31 травня поточного року включно, з понеділка по п’ятницю, з 8.00 до 17.00. Перерва з 13.00 до 14.00.

Телефон для додаткових консультацій (0462) 677-064

Більше відомостей про міську програму громадського бюджету Чернігова та її виконання – у спеціальному розділі http://bit.do/ePqho на веб-порталі Чернігівської міської ради.

   
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини