Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:14:50

Представники влади, профспілок та роботодавців спільно вирішують проблеми у сфері зайнятості

27.03.2019   09:06Агенцiя

Для ефективної комунікації між профспілками, організаціями роботодавців та органами державної влади в області діє тристороння соціально-економічна рада. Про реалізацію положень Генеральної угоди та виконання сторонами партнерства зобов’язань територіальної за підсумками минулого року говорили сьогодні в облдержадміністрації.

У спільному засіданні територіальної тристоронньої соціально-економічної ради та обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення взяла участь заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

У цілому, як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін, положення як Генеральної угоди, так і зобов’язання територіальної виконуються. Однак, нині ще існують борги з виплати заробітної плати найманим працівникам та спостерігається подальший відтік робочої сили, в тому числі й через невисокий рівень зарплати.

Для підвищення ефективності професійного самовизначення громадян, успішності вибору або зміни ними виду трудової діяльності в області затверджений план заходів на період до 2023 року з реалізації Концепції державної системи професійної орієнтації населення.

До речі, минулоріч за сприяння служби зайнятості працевлаштовані більше 27 тисяч осіб. За створення нових робочих місць для 270 безробітних компенсацію єдиного соціального внеску отримали 160 роботодавців.

Під час засідання як роботодавці, так і представники органів влади та профспілок висловили занепокоєння з приводу демографічної ситуації. Адже щорічне зменшення жителів області напряму впливає на трудову зайнятість, рівень економічної активності. У результаті — це наповнення бюджету та розвиток всієї чернігівської громади.

Під постійною увагою перебувають соціально-незахищені верстви населення. Так, на початок року в області понад 176 тисяч сімей отримували житлові субсидії, ще майже 59 тисяч користувалися різними видами державних соціальних допомог.

Аби забезпечити надання послуг з комплексної психологічної підтримки та відновлення здоров’я учасників бойових дій і членів їх родин, в області відкрили Центр комплексної реабілітації та обслуговування.

Наталія Романова, заступник голови ОДА: «Усі ми маємо спільну справу — покращення добробуту населення. Це і є показником нашої співпраці. Зокрема, Чернігівщина у лідерах щодо формування спроможних ОТГ, які не на словах відчули переваги реформи. Отримавши додаткові кошти на розвиток, вони значною мірою покращили умови життєдіяльності своїх громад.
Важливо і те, що на Чернігівщину заходять інвестори. Це не лише нові робочі місця та покращення загального економічного показника, а й свідчення того, що область розвивається.
Беззаперечно, нам є над чим працювати. Зокрема, у напрямі легалізації виплати заробітної плати та зайнятості. Кожен роботодавець та найманий працівник мають усвідомити, що, працюючи у неправовому полі, одні прирікають себе на штрафні санкції, інші — на отримання низьких соціальних виплат. Тож маємо чітко координувати нашу подальшу співпрацю».


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини