Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:43:24

Рух тролейбусів і автобусів пристосують до сезонних змін пасажиропотоків

16.03.2019   09:46Агенцiя

Рішення «Про транспортне забезпечення населення міста Чернігова на 2019 рік» прийняв виконком Чернігівської міської ради 14 березня.

Серед іншого, воно зобов’язує КП "Чернігівське тролейбусне управління", а також Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради, спільно з перевізниками, регулярно переглядати розклади руху громадського транспорту з урахуванням потреб населення міста у весняно-літній період року та умов сезонної роботи підприємств і залізниці.

Окрім того, в рішенні йдеться про організацію з 16 квітня до 14 жовтня 2019 року перевезень чернігівців до дачних масивів. За інформацією Управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради, ситуація з ними наразі наступна.     

Відповідно до Програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням Чернігівської міської ради від 26 жовтня 2018 року № 35/VІІ-3, перевізникам виплачуються компенсації за рахунок коштів міського бюджету, як таким, що надають пільговий проїзд окремим категоріям громадян, у тому числі й щочетверга до дачних масивів у весняно-літній період автомобільним транспортом.

Враховуючи інтереси жителів міста, виходячи з можливостей бюджету та реальних технічних можливостей перевізників, для дачних перевезень організовано 8 маршрутів (вони - в додатку до рішення), на яких, зокрема, передбачено і автобуси для перевезення окремих категорій громадян до дачних масивів щочетверга на весняно-літній період. У такому режимі працюватимуть загалом 10 автобусів великої та середньої місткості.

На початку 2019 року підприємство ДП «Пассервіс» ВАТ «Чернігівавтосервіс» відмовилося від обслуговування дачних маршрутів №2 «Дитячий світ – Дачі (Рівнопілля)» та №22 «вул.Захисників України – Дачі (Рівнопілля)». Проте з підприємством досягнуто домовленості про тимчасове їх обслуговування до моменту проведення конкурсу та визначення постійного перевізника.

Рішенням виконавчого комітету від 26 лютого 2019 року №84 було внесено в мережу міських автобусних маршрутів скорочений маршрут № 22-с  «ЗАЗ – Дачі (Рівнопілля)» замість маршруту № 22-а «вул.Захисників України – Дачі (Рівнопілля) (через вул. Кільцеву)». Перевізник буде визначатися під час проведення конкурсу.

 Окреме питання рішення – забезпечення підвезення жителів міста у поминальні дні 4 – 6 травня 2019 року до міських кладовищ, особливо до кладовища «Яцево». Як завжди, на ці дні передбачається внесення суттєвих змін до маршрутної мережі міста із залученням необхідної кількості рухомого складу (близько 170 автобусів).

Також рішення виконкому передбачає заходи з  обстеження проїзної частини та проведення ремонтних робіт.

Як відомо, транспортна маршрутна мережа міста Чернігова складається з 11 тролейбусних маршрутів (загальна протяжність 184 км) та 35 автобусних (363 км).  У 2019 році перевезення пасажирів здійснюють відповідно до договорів 14 перевізників. Для обслуговування пасажирів щоденно передбачається випуск: 65 тролейбусів, 95 автобусів середньої та великої місткості, 145 автобусів малої місткості.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини