Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:23:21

На Чернігівщині рідше офіційно реєструють купівлю-продаж нерухомості

06.03.2019   13:43Агенцiя

На Чернігівщині за 2018-й рік зареєстрували 10 842 правочини, пов’язані із нерухомим майном. Зокрема, 10 123 – від приватних нотаріуси і 719 – від державних. З них, 6416 – це купівля-продаж квартир та житлових будинків.

Міністерство юстиції України опублікувало регіональні звіти про роботу державних та приватних нотаріусів по регіонам України за 2018-й рік.

Окрім того, також нотаріуси нашого регіону зареєстрували 5982 правочини щодо відчуження земельних ділянок. Саме купівля-продаж землі здійснювалася у 4341-му випадку.

Але найбільш популярними видами документів є засвідчення права на спадщину. Торік разом державні та приватні нотаріуси Чернігівщини видали таких паперів -49 544. Варто зауважити, що практично у всіх видах документообігу, пов’язаного із нерухомістю, в нашому регіоні надають перевагу саме приватникам, але це не стосується оформлення спадщини. Тут якраз левову частку посвідчують саме державні нотаріуси (27 425).

Окрім цього, до 2018-го року в Чернігівській області спостерігалася тенденція до збільшення кількості зареєстрованих правочинів щодо купівлі-продажу нерухомості. Наприклад, за 2017-й таких укладено 7424. Торішнє зменшення фахівці пов’язують із введенням наприкінці 2018-го Фондом держмайна нового оцінного модулю та запровадження платної реєстрації звітів з оцінки майна, що призвело до суттєвого здорожчання процедури оформлення.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.