Новинки виробництва сільськогосподарської продукції обговорили у Чернігові
Про інноваційні розробки в галузі мікробіології говорили під час тематичного науково-практичного семінару, що відбувся у Чернігові в Інституті сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН. Його учасники – науковці, вчені-мікробіологи, сільгоспвиробники.
За словами директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрія Ткалича, необхідно збільшувати об’єми вироблення екологічної продукції, оскільки на сьогоднішній день в Україні зростає попит на екологічно чисті та якісні продукти. Він нагадав, що в області діє Програма фінансової підтримки органічного виробництва на 2016-2021 роки. Вона передбачає компенсацію витрат, понесених у зв’язку із проведенням та підтвердженням відповідності виробництва органіки та отриманням необхідного сертифіката, а також у перехідний період.
Учасники семінару працювали по трьох блоках. Спочатку обговорили аспекти використання біологічного азоту в землеробстві та його баланс в агроценозах під час вирощування бобових і злакових культур (блок «Інноваційні рішення в технологіях вирощування зернобобових культур»)
У доповідях і обговореннях другого блоку «Інноваційні рішення в технологіях вирощування зернових і технічних культур» висвітлено питання корисності мікроорганізмів для зазначених сільскогосподарських культур.
Роботу третього блоку «Інноваційні рішення в технологіях заготівлі кормів (силос, сінаж, корнаж)» присвятили застосуванню мікробних консервантів у кормовиробництві. Як зазначають фахівці, їх використання дозволяє покращувати якість, зменшувати втрати поживних речовин корму в процесі заготівлі, переробки та довготривалого зберігання. При цьому корми, закладені на консервування з використанням біологічних консервантів, мають виразні пробіотичні властивості – їх згодовування сприяє народженню здорового приплоду, зниженню захворюваності молодняку на шлунково-кишкові хвороби, підвищенню продуктивності сільськогосподарських тварин, покращенню якості продукції тваринництва.
Окрім цього, учасники семінару отримали практичні поради щодо систем захисту рослин від провідних фахівці.
Довідково:
Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН – головна установа Центру наукового забезпечення агропромислового виробництва Чернігівської області. Він належить до числа провідних у галузі досліджень, розробки, розвитку та впровадження високоефективних біологічних засобів для сільського господарства.
В Інституті розроблено і з успіхом впроваджується у виробництво низка засобів біологізації аграрних технологій. Сьогодні заклад плідно співпрацює з науковими установами, виробничими та комерційними організаціями Німеччини, Китайської Народної Республіки, Республіки Білорусь, країн Прибалтики та Узбекистану.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
Останні новини Чернігівщини

Прокуратура повертає у власність громади гідроспоруди на Коропщині 08:19
З метою захисту інтересів територіальної громади, прокуратура звернулася до суду з заявами про передачу чотирьох гідротехнічних споруд, площею понад 20 тис. м2, у комунальну власність.
Чернігівська обласна дитяча лікарня отримала сучасний ультразвуковий сканер від благодійників 08:16
Завдяки Благодійній організації La Chaine de l'Espoir Чернігівська обласна дитяча лікарня поповнилась сучасним ультразвуковим сканером експертного класу з кардіонахилом.
Продовжила справу загиблого чоловіка: до лав поліції Чернігівщини доєдналася дружина Героя-захисника Чернігова Дарина Христенок 08:13
Начальник поліції Чернігівщини Іван Іщенко привітав у лавах поліції Чернігівщини Дарину Христенок, дружину полеглого Героя Олексія Христенка, який загинув у 2022 році під час оборони Чернігова від російських загарбників.
Бронза світового рівня: Данило Жасан — призер чемпіонату світу з боксу-2025 у Ліверпулі 08:10
З 4 по 14 вересня у місті Ліверпуль (Велика Британія) проходить чемпіонат світу з боксу World Boxing Championship 2025, який об’єднав 540 найсильніших спортсменів із 66 країн світу.