Новинки виробництва сільськогосподарської продукції обговорили у Чернігові
Про інноваційні розробки в галузі мікробіології говорили під час тематичного науково-практичного семінару, що відбувся у Чернігові в Інституті сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН. Його учасники – науковці, вчені-мікробіологи, сільгоспвиробники.

За словами директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрія Ткалича, необхідно збільшувати об’єми вироблення екологічної продукції, оскільки на сьогоднішній день в Україні зростає попит на екологічно чисті та якісні продукти. Він нагадав, що в області діє Програма фінансової підтримки органічного виробництва на 2016-2021 роки. Вона передбачає компенсацію витрат, понесених у зв’язку із проведенням та підтвердженням відповідності виробництва органіки та отриманням необхідного сертифіката, а також у перехідний період.
Учасники семінару працювали по трьох блоках. Спочатку обговорили аспекти використання біологічного азоту в землеробстві та його баланс в агроценозах під час вирощування бобових і злакових культур (блок «Інноваційні рішення в технологіях вирощування зернобобових культур»)
У доповідях і обговореннях другого блоку «Інноваційні рішення в технологіях вирощування зернових і технічних культур» висвітлено питання корисності мікроорганізмів для зазначених сільскогосподарських культур.
Роботу третього блоку «Інноваційні рішення в технологіях заготівлі кормів (силос, сінаж, корнаж)» присвятили застосуванню мікробних консервантів у кормовиробництві. Як зазначають фахівці, їх використання дозволяє покращувати якість, зменшувати втрати поживних речовин корму в процесі заготівлі, переробки та довготривалого зберігання. При цьому корми, закладені на консервування з використанням біологічних консервантів, мають виразні пробіотичні властивості – їх згодовування сприяє народженню здорового приплоду, зниженню захворюваності молодняку на шлунково-кишкові хвороби, підвищенню продуктивності сільськогосподарських тварин, покращенню якості продукції тваринництва.
Окрім цього, учасники семінару отримали практичні поради щодо систем захисту рослин від провідних фахівці.
Довідково:
Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН – головна установа Центру наукового забезпечення агропромислового виробництва Чернігівської області. Він належить до числа провідних у галузі досліджень, розробки, розвитку та впровадження високоефективних біологічних засобів для сільського господарства.
В Інституті розроблено і з успіхом впроваджується у виробництво низка засобів біологізації аграрних технологій. Сьогодні заклад плідно співпрацює з науковими установами, виробничими та комерційними організаціями Німеччини, Китайської Народної Республіки, Республіки Білорусь, країн Прибалтики та Узбекистану.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
Останні новини Чернігівщини
«Кожен зробив свою частину роботи, і це дозволило швидко стабілізувати ситуацію» — Геращенко про ліквідацію наслідків удару ворожого безпілотника 11:54
Сьогодні, 9 грудня, у Чернігівській міській раді відбулася традиційна щотижнева загальноміська нарада під головуванням заступника міського голови Віктора Геращенка. Участь у засіданні взяли керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради.
Чернігівщина лідирує за збором зернових та зернобобових культур 11:52
Станом на 4 грудня три області України вийшли у лідери за валовим збором зернових та зернобобових культур. Першість утримує Чернігівська область, впевнено випереджаючи Хмельниччину та Вінниччину.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:23
Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.
9 грудня: цей день в Україні і світі 08:48
День 1385 Російська агресія - Day 1385 Russian aggression
У філармонійному центрі розпочався зимовий казковий цикл 11:14
Зима розпочалася — і знову чарівний світ, і знову казка! У ці дні діти з особливим нетерпінням чекають на подарунки від Святого Миколая-чудотворця.