Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:28:44

Якісна соціальна допомога - тим, хто її потребує

06.03.2019   08:37Агенцiя

Про підсумки роботи органів соціального захисту населення області у 2018 році та пріоритетні завдання на поточний рік говорили сьогодні на розширеному засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення ОДА. До роботи долучилася заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.

Проведенню обласного заходу передувала колегія Міністерства соціальної політики України, на якій обговорювали досягнення у даній сфері та перспективи розвитку.

Засідання розпочали з приємного - вручення почесних відзнак.
 
Наталія Романова, заступник голови ОДА: «Обраний Президентом України шлях реформування чи не кожної сфери, в тому числі й соціальної, демонструє позитивні зміни. Період системних перетворень ніколи не був легким. Він пов'язаний з ризиками та супротивом. Проте завдяки наполегливій праці кожного фахівця громадяни отримують належну соціальну допомогу вчасно та якісно. Це і надалі залишається пріоритетом роботи органів соціального захисту.

Крім того, послуги для населення мають бути забезпечені «на відстані витягнутої руки». Це повинні зрозуміти і в об’єднаних територіальних громадах. Варто не економити на соціальних працівниках, а виважено підходити до формування штатної чисельності відповідних структур на місцях. Адже належний соціальний захист населення — це показник добробуту і процвітання кожної громади».

Про успіхи та проблеми в соціальній сфері області поінформував директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін. Він акцентував на першочергових завданнях: соціальному захисті вразливих категорій населення та недопущенні зниження соціальних стандартів і гарантій. А це поліпшення якості життя працюючого населення, посилення адресності різних видів пільг та соціальних виплат, призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. У полі зору також – сприяння працевлаштуванню безробітних, забезпечення соціального захисту та реабілітації учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, членів їх сімей та вимушених переселенців.


Довідково:

У Чернігівській області впродовж 2018 року реальний приріст робочих місць склав 5277 одиниць.
Середньомісячна заробітна плата штатного працівника становила 6995 гривень, що перевищує її розмір за 2017 рік на 24,1%. В Україні середня зарплата за цей період становила 8865 гривень з темпом зростання 24,8%.
У 2018 році в органах соціального захисту населення області державні соціальні допомоги отримували 58,6 тисячі осіб. На це спрямовано 1,179 мільярда гривень.
Житлові субсидії надавалися 176,4 тисячі домогосподарствам. Крім того, з січня 2019 року за призначенням монетизованої субсидії звернулися 2,4 тисячі сімей області.
На надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу минулоріч спрямовано 334 мільйона гривень.
В органах соціального захисту населення на обліку для забезпечення санаторно-курортними путівками перебувало майже 4,2 тис. осіб із числа ветеранів війни та осіб з інвалідністю. Для забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання та з дитинства, області виділено 1,6 мільйона гривень (путівками скористалися 223 таких осіб та 18 супроводжуючих). Також оздоровилися 55 осіб з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку (виділено 1,1 мільйона гривень). До підвідомчих санаторіїв Міністерства соцполітики направлені 380 осіб з числа ветеранів війни та осіб з інвалідністю.
Для санаторно-курортного лікування постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи виділено 4,5 мільйона гривень. Завдяки цьому оздоровлені 649 осіб, віднесених до І категорії (50,4% від поданих заяв), та 7 дітей з інвалідністю (58,3% від потреби).
Установами соціального обслуговування області упродовж 2018 року надано соціальні послуги 44,2 тисячі одиноким громадянам похилого віку та особам з інвалідністю (87,5% від потреби).
На утримання центрів комплексної реабілітації дітей з інвалідністю спрямовано 32,05 мільйона гривень, що на 51,5% більше, ніж у 2017 році. Відтак, реабілітаційні послуги отримали 1595 дітей з інвалідністю.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини