Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:43:34

Майже п’ята частина сховищ та протирадіаційних укриттів в області не готові приймати людей. ВІДЕО

04.03.2019   09:25Агенцiя

Майже п’ята частина сховищ та протирадіаційних укриттів в області не готові приймати людей. Про це UA: Чернігів розповів директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Болдирев.


За його словами, з 498 об’єктів, що є на обліку, не готові 109.

Це сховище Чернігівського пологового будинку, розраховане на 100 людей, каже Валентин Лисенко, провідний фахівець з питань цивільного захисту закладу.  За його словами, у сховищі є все необхідне для того, щоб люди могли прожити тут 2 доби.

Тут є протипожежний бак, насоси та витяжка. Також респіратори, протигази, на випадок завалу – кирки та лопати.

Це аптечка для першої долікарської допомоги. Ось тут розташована вентиляційна система. Повітря до сховища потрапляє з вулиці, його очищають фільтри. Мобільного зв’язку тут немає, замість нього – два стаціонарних телефони. Щоб зв’язатися із пологовим будинком та міською мерЕжею. Є радіо та запасний вихід. Скільки всього в області сховищ та укриттів, розповідає директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Сергій Болдирев.

«Ось таких сховищ у нас на обліку перебуває 153. Загалом, це 498 – сховищ і протирадіаційних укриттів. Із 498, які у нас є, 109 вони не готові.»

Це приміщення колись було сховищем фабрики музичних інструментів.

Сховища такого типу призначені для працівників підприємств, які у момент небезпеки перебувають на роботі. Для жителів багатоквартирних будинків є найпростіші укриття, тобто підвали. В області їх близько двохсот тисяч, у Чернігові – 999.

Перевіряють та прибирають такі приміщення раз на півроку.


Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини