Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:18:21

Кримські активісти - чернігівській молоді: Боротьба за Крим триває. Перемога обов’язково за нами

18.02.2019   13:03Агенцiя

П’ять років триває тимчасова окупація Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. П’ять років непримиримої боротьби кримськотатарського народу з сусідом-агресором.



Як усе відбувалося у 2014 році та в яких умовах нині перебуває населення півострова, розповіли чернігівській молоді в Обласному молодіжному центрі заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, члени Меджлісу Різа Шевкієв та Гаяна Юксель, яка є радником Міністра молоді та спорту України з питань Криму.

До регіонального заходу, присвяченого п’ятій річниці тимчасової окупації АРК і міста Севастополя та 75-й річниці з початку депортації кримськотатарського народу до Середньої Азії в 1944 році, долучилися заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова та голова ГО «Кримська громада» Світлана Кузіна.

Гаяна Юксель, радник Міністра молоді та спорту України з питань Криму, член Меджлісу кримськотатарського народу: «Ми вже були у Вінниці. Плануємо відвідати Полтаву, Дніпро, поїдемо на Херсонщину, Львівщину. Мета наших зустрічей з українською молоддю — розповісти про те, як був окупований Крим, які події відбувалися. Ми хочемо зруйнувати міфи, що використовує російська пропаганда: нібито не було спротиву, а жителі півострова одностайно, разом, з великою радістю йшли на так званий референдум. Це не так. Спротив був. І Крим – український!».

Ільмі Умеров, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу: «Сьогодні в Криму агресія Російської Федерації проявляється в тому, що всі нелояльні піддаються серйозним репресіям. Місцеве населення потерпає від облав, арештів, затримань, адміністративних звинувачень, кримінальних переслідувань. Більше 80 осіб знаходяться в слідчих ізоляторах або в тюрмах. Близько 120 дітей тимчасово залишилися без батьківської опіки. Ось у такій ситуації перебуває весь Крим.

Цьогоріч минає 75 років з початку депортації кримськотатарського народу в 1944 році. Тоді майже половина людей загинула. В результаті тривалої боротьби вдалося повернути близько 300 тисяч осіб. Втім, анексія Криму у 2014 році призвела до того, що біля 50 тисяч, половина з яких кримські татари, залишили рідні місця».

Різа Шевкієв, член Меджлісу кримськотатарського народу: «Гасло «Крим без кримських татар», яким керувалася ще Катерина ІІ, використовують і сьогоднішні окупанти. Їхні протиправні дії, які відчувають на собі жителі півострова, переважно направлені на корінне населення. Непримирима боротьба триває. Ми — корінний народ — не підемо на компроміс із загарбником. Ми з України. Разом переможемо».

Наталія Романова, заступник голови Чернігівської ОДА: «Такі заходи надзвичайно важливі для становлення свідомості кожного українця. Переконана, ми обрали правильний шлях. Це і акція «Мій Крим», яка вже проходить третій рік поспіль, і активна діяльність «Кримської громади». Спільними діями маємо показати, що Крим підтримує кожна область, він у серці кожного з нас».

Під час заходу почесні гості оглянули виставку дитячих малюнків «Мій Крим». Опісля спілкування з молоддю переглянули фільм телеканалу ATR про окупацію Криму.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини