Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:36:11

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

18.02.2019   09:11Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 17 лютого до 8:00 18 лютого 2019 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 1 надзвичайну ситуацію та 6 небезпечних подій: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 3 пожежі, 2 випадки виявлення боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій загинули 4 особи  та 2 особи постраждали.


Надзвичайна ситуація техногенного характеру (код НС - 10213, номер класифікаційної ознаки – розділ 1 підпункт 3) – 1:

В  с. Дягова Менського  району в господарстві по вул. Молодіжна, 22 о 20 год. 05 хв. 17 лютого сталася пожежа житлового будинку (8х10 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем пошкоджено стіни, перекриття та майно. Ймовірна причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. На місці пожежі загинули три доньки господарки 2018, 2016 та  2015 років народження.


Стан доріг:

На автодорогах області державного значення техніка та працівники від ДП "Чернігівський облавтодор" та інших організацій не працювали, знаходилися у черговому режимі. Стан доріг задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.
Для допомоги власникам автотранспортних засобів  щодо вивільнення їх зі снігових заметів та забезпечення руху транспорту підрозділи управління ДСНС  України у Чернігівської області залучалися 1 раз, вивільнено 1 автомобіль, надано допомогу 1 особі.


Дорожньо-транспортні пригоди – 2 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):

- в м. Чернігові по вул. Івана Мазепи біля будинку №60 о 07 год. 38 хв. 17 лютого водій  автомобіля "Audi A4 " не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з автомобілем "ВАЗ 217030". Внаслідок пригоди водій автомобіля "ВАЗ 217030" отримав травми, був доставлений до Чернігівської міської лікарні №2 для надання медичної допомоги, госпіталізації не потребує;

- в м. Чернігові по вул. Київській біля будинку №122 о 10 год. 16 хв. 17 лютого водій автомобіля "ВАЗ 21043" здійснив зіткнення з автомобілем "Chevrolet Lacetti", який рухався у попутному напрямку та виконував маневр повороту ліворуч. Внаслідок пригоди пасажир автомобіля "ВАЗ 21043" отримав травми, був доставлений до Чернігівської районної лікарні для надання медичної допомоги, госпіталізації не потребує.


Пожежі в житловому секторі – 3 (з них 1 пожежа класифікована як НС):

- в м. Семенівка в господарстві  по вул. Жовтневій, 2 о 17 год. 25 хв. 17 лютого сталася пожежа житлового будинку (10х15 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено стіну на площі 4 кв. м та майно. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем господарки;

- в с. Велика Кошелівка Ніжинського  району  в господарстві по вул. Шевченка, 25 о 22 год. 41 хв. 17 лютого сталася пожежа житлового будинку (4х6 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено будинок.  Причина пожежі - необережне поводження з вогнем господаря. На місці пожежі виявлено тіло господаря, 1955 року народження.


Виявлення боєприпасів часів Другої світової війни – 2:

- біля с. Халявин Чернігівського району на відкритій території о 10 годині    17 лютого виявлено  артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 18 лютого групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області;

- біля с. Киселівка Чернігівського району на відкритій території о 09 год. 15 хв. 17 лютого виявлено  артилерійський снаряд калібру 76 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 18 лютого групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 9 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 9 мкр/год, Семенівка –  10 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 17 лютого до 20 години 18 лютого 2019 року очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів, на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 0-5º морозу, вдень 0-5º тепла.
По м. Чернігову температура вночі 1-3º морозу, вдень 1-3º тепла.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.