Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:32:22

Відбувся інформаційний захід для голів ОСББ та громадськості

16.02.2019   16:01

14 лютого у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбувся інформаційний захід для голів ОСББ, ініціативних груп мешканців багатоквартирних будинків, громадськості - круглий стіл "Перспективи розвитку відносин між споживачами і надавачами житлово-комунальних послуг у м. Ніжині» з метою належного інформування мешканців міста про права і обов’язки споживачів житлово-комунальних послуг в умовах введення в дію з основних положень Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Захід пройшов під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника та за участі керівників структурних підрозділів виконавчого комітету, керівників комунальних підприємств, голів ОСББ та громадськості.

На початку Григорій Миколайович ознайомив присутніх із метою зібрання та його форматом та запросив до слова голову ГО «Центр розвитку громад «Перспектива» Світлану Рожок. Вона привітала гостей з тим, що нарешті вдалося зібратися для обговорення у такому широкому форматі та зазначила, що питання житлово-комунальних послуг є одним із головних як для мешканців багатоквартирних будинків так і у процесі подальшого розвитку об’єднаних територіальних громад загалом.

У якості головного спікера виступила співавтор Закону України «Про житлово-комунальні послуги», народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ Олена Бабак. Вона повідомила, що 01 травня 2019 року вводиться в дію ряд новаторських положень у сфері регулювання житлово-комунальних послуг.

Що чекає споживачів житлово-комунальних послуг після 01 травня цього року? Як укладатимуться договори з постачальниками? Як мешканцям багатоквартирних будинків захистити свої права? Про все це Олена Валеріївна розповіла присутнім у тісному діалозі, відповідаючи на складні та болючі питання.

Крім того, з метою інформування громадськості та запобіганню поширенню недостовірної інформації , заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради Антоніна Ліннік розповіла присутнім про новації у процедурі надання пільг та субсидій на відшкодування витрат на управління багатоквартирним будинком мешканцям будинків, у яких створено ОСББ.

У цілому слід зазначити що захід пройшов надзвичайно ефективно. Присутніми озвучувалися не лише наболілі питання, але і конструктивні пропозиції. Це черговий раз засвідчує необхідність подібних зібрань та публічне, відкрите обговорення актуальних проблем ніжинців у сфері житлово-комунальних послуг.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини