Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:02:58

Владислав Атрошенко зустрівся із родинами загиблих воїнів-афганців

15.02.2019   12:13

Про історію міста та його майбутнє говорили сьогодні чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та родини військовослужбовців, загиблих в Афганістані.

Зустріч проходила у міській раді й була присвячена Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-річчю з дня завершення виведення радянських військ з Афганістану.

Міський голова висловив слова подяки та поваги до людей, які пройшли життєві випробування в Афганістані.

- Сьогодні по-різному переоцінюється історія. Але, на мою думку, всі покоління - наші діди-прадіди, наші старші брати, які виконували свій військовий обов’язок у будь-яких місіях за дорученням держави, включаючи й тих, хто пройшов Афганістан – достойні нашої поваги. Багато хто з них повернулися додому з каліцтвами, й протягом життя держава не в достатній мірі віддячила їм за подвиг. Ми всі живемо в одному суспільстві. Ми розуміємо, що часи змінюються. Змінюються й точка зору на окремі події чи процеси. Так було і буде завжди. Тому до всього цього потрібно підходити по-філософськи. Можете бути впевнені, що є належна повага до подвигів ваших синів та чоловіків. Всі ми їх пам’ятаємо, - з такими словами звернувся Владислав Атрошенко до присутніх дружин, батьків та дітей загиблих військових.

У ході бесіди міський голова нагадав, що завтра, 15 лютого, традиційно проходитиме покладання квітів до меморіальних стел загиблим учасникам АТО у сквері ім.Попудренка та мітинг і покладання квітів до Пам’ятного знаку чернігівцям – воїнам-інтернаціоналістам на площі Дружби народів по проспекту Миру, у яких він обов’язково братиме участь.

У свою чергу, учасники зустрічі подякували меру міста за позитивні зміни, які відбуваються у Чернігові, а також за підтримку їх сімей, за матеріальну допомогу, яку міська рада надала цього року. Згадували про своїх синів і чоловіків, а також про життя вже після втрати близьих людей. Говорили й про проблеми, які їх турбують, зокрема, малозабезпеченість родин.

- Давайте спільно розвивати наше місто, і це буде найкраща пам'ять про ваших рідних. Робити все, щоб наше місто розквітало, - сказав Владислав Атрошенко. - Я свою місію, як міського голови, бачу в тому, щоб закласти фундамент майбутнього цього міста, а саме забезпечити перспективне майбутнє його мешканців.

При цьому міський голова зауважив: на короткий період покращити життя чернігівців можна, збільшивши соціальну складову міського бюджету. Наприклад, збільшити витрати на ліки для окремих категорій громадян, дещо підвищити заробітні плати вчителям і вихователям, лікарям і медсестрам. Приміром, якщо доплачувати кожному хоча б по 1 тис. грн (а з податками це 1,5 тис.), то в результаті для бюджету вийде сума близько 250 млн грн на рік. Це майже половина бюджету розвитку. Але тоді не ремонтуватимуться дитячі майданчики, не купуватиметься медичне обладнання, менше шкіл будуть переоснащені під сучасні стандарти, не ремонтуватимуться дороги, не купуватимуться тролейбуси тощо. У результаті мешканці просто виїжджатимуть із такого міста в інші населені пункти або закордон.

- Якщо ми наше місто не будемо розвивати, молоді люди не будуть тут залишатися. Тобто, ми таким чином забираємо майбутнє нашого міста. А щоб це майбутнє у нашого міста все ж таки було, потрібно орієнтуватися на досвід інших міст, які потенційно рівні нашому. Це, зокрема, Луцьк, Хмельницький, Рівне, Полтава, Івано-Франківськ та інші. Якщо ми будемо менше витрачати, ніж рівні нам міста, то Чернігів не буде цікавим для інших. Тому перерозподіл коштів на користь соціальних питань буде тільки до рівня, коли це не буде ризиком для майбутнього для нашого міста, - зазначив міський голова. – Моя мета – щоб місто розвивалося та мало перспективу відносно до тих міст, у яких історично більше розвинута промисловість, більші бюджетоутворюючі податки.
 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини