Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:38:23

Служба зайнятості - ефективна сервісна установа

15.02.2019   12:08Агенцiя

На цьому наголосила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка на сбрифінгу в облдержадміністрації.

Аби відповідати вимогам часу, служба зайнятості пройшла процес реформування. Нині робота служби направлена не лише на виплату коштів, а й на допомогу у працевлаштуванні кожного клієнта. Відтак, постійно змінюються технології підбору кадрів, пропонуються нові онлайн-сервіси (наприклад, персональний кабінет роботодавця та шукача роботи, «електронна черга» для реєстрації та веб-базована платформа для профорієнтаційного тестування).

Торік з’явилася нова форма добору персоналу — рекрутинг. Тобто здійснюється пошук кадрів на замовлення роботодавців як серед безробітних, так і на повному ринку праці. Для запобігання ризикам тривалого безробіття запроваджено соціальний супровід за підходом кейс-менеджменту.

Нині впроваджується інститут кар’єрних радників, функції яких полягають у постійній взаємодії з шукачами роботи на засадах індивідуального підходу.

Директор обласного центру зайнятості не тільки детально розповіла про новинки служби, а й поінформувала про результати роботи у 2018 році.

Минулоріч у службі зайнятості зареєстровано 23,5 тисячі безробітних. Кількість отримувачів соціальних послуг, які перебували на обліку, — 34,4 тисячі.

За сприяння служби зайнятості знайдено роботу для 27,2 тисячі жителів області, 56% з яких працевлаштовано до набуття статусу безробітного.

За створення нових робочих місць для 270 безробітних 160 роботодавців отримали компенсацію єдиного соціального внеску.

До участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру залучені 6,4 тисячі осіб.

Професійне навчання на замовлення роботодавців проходили 2,7 тисячі безробітних.

У профорієнтаційних заходах проекту «Обери професію — обери майбутнє» взяли участь майже 34 тисячі учнів навчальних закладів різних типів, що на 23% більше у порівнянні з 2017 роком.

Серед основних проблем ринку праці Лідія Падалка назвала дефіцит молодих та кваліфікованих кадрів. Причини — кризова демографічна ситуація, активна трудова міграція тощо.

Втім, на повному ринку праці ще існують резерви робочої сили. Це показало минулорічне вибіркове обстеження працездатного сільського населення (у майже 200 населених пунктах), що провела служба зайнятості. Тому варіантом використання незадіяних трудових ресурсів може бути створення підрозділів підприємств на відповідних територіях або ж організація підвозу до робочих місць.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини