Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:43:54

У службі зайнятості вчать працювати реєстраторів

12.02.2019   15:24Агенцiя

У рамках впровадження інституту кар’єрних радників 12 лютого Чернігівською обласною службою зайнятості розпочато цикл тренінгів щодо опанування функцій реєстратора.

Перший захід проведено для фахівців Чернігівського міського центру зайнятості, Ніжинської та Прилуцької міськрайонних філій, а також Бахмацької, Козелецької та Корюківської районних філій Чернігівського обласного центру зайнятості. Новому порядку обслуговування шукачів роботи присутніх вчила доцент кафедри психології та соціальної роботи Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості Людмила Бегеза.

За її словами, тренінг спрямований на оволодіння навичками, які потрібні для виконання функцій реєстратора, та підвищення власної компетенції.

Тренер ознайомила присутніх з професійними функціями реєстратора. За допомогою вправ та демонстраційних рольових ігор учасники проаналізували конкретні робочі ситуації процесу реєстрації, відпрацювали навички встановлення та утримання контакту з клієнтом, дізналися як оптимізувати роботу реєстратора, уникати конфліктних ситуацій тощо.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року набув чинності новий Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, що вніс низку суттєвих змін в організацію діяльності служби зайнятості щодо надання послуг клієнтам. Тепер шукачі роботи, які завітають до центру зайнятості, спочатку зустрічаються з реєстратором. Його завдання - з’ясувати потреби людини, поінформувати про послуги, які надає служба зайнятості, зокрема й онлайн.

З метою якісного підбору підходящих вакансій та прискорення працевлаштування реєстратор запропонує скласти резюме, відвідати заходи служби зайнятості, проведе первинне профілювання - оцінку можливостей працевлаштування людини. Оскільки цей фахівець володіє повною інформацією про наявні вакансії, то він також проводить підбір підходящої роботи, узгоджує зустріч і направляє клієнта до роботодавця. А у разі неможливості направлення на працевлаштування призначає зустріч з кар’єрним радником. Далі саме цей фахівець опікуватиметься працевлаштуванням людини.


Валентина Федусь,

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини