Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:44:05

Про стратегічне планування дізналися у Мринській громаді

09.02.2019   13:43Агенцiя

З чого розпочати роботу над стратегічним планом розвитку громади? Яка інформація та дані потрібні для розробки цього документу? Як проводити обговорення? Та хто взагалі має працювати над стратегічним планом розвитку?


На ці та інші запитання отримали відповідь представники Мринської громади в ході консультації, яку провів 7 лютого Володимир Бойко, радник  з питань регіонального розвитку Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мнрегіону.

Володимир Бойко розповів про стратегічне планування та роботу над документом, який стане дороговказом громади на найближчі роки. Він пояснив, що це процес не одного дня і що до роботи над стратегією мають залучатися і представники місцевого самоврядування, і депутати, і бізнесу, і пересічні мешканці.

«Написання стратегії – це командна робота. Але має бути одна людина відповідальна за цей процес, яка готова акумулювати і зводити в один документ всі напрацювання», - зазначив Володимир Бойко. І додав, що в результаті громада отримає робочий документ, який дає розуміння куди «ми рухаємося? як ми розвиваємося?»

Під час консультації йшлося про засади стратегічного планування, а також зміст першочергових кроків - створення робочої групи, збір даних для підготовки соціально-економічного аналізу стану громади, соціологічного дослідження якості життя та послуг що надаються на теренах громади.

Довідка. Мринська об’єднана територіальна громада була створена у 2016 році. Перші вибори тут відбулися 11 грудня 2016 року. До складу громади увійшло п’ять сільських рад. Територіально громада знаходиться у Носівському районі.

Цікавим є той факт, що Мрин - один із небагатьох населених пунктів Лівобережжя України, що отримував магдебурзьке право. Нині - адміністративний центр сільської ОТГ.

 
Чернігівський ЦРМС

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.