Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:22:15

На Коропщині вшанували пам’ять Федора Дудка та презентували його книгу "Отаман Крук"

09.02.2019   09:39

Рік тому в селі Шабалинів Коропського району на фасаді місцевого будинку народних традицій і дозвілля відкрили меморіальну дошку на честь письменника, журналіста, культурного та громадського діяча часів Української Народної Республіки Федора Дудка.


Вшанувати пам’ять видатного борця за незалежність України, учасника Української революції 1917-1921 років 8 лютого тут, на його батьківщині, зібралися небайдужі земляки, представники органів влади та духовенства, культурні і громадські діячі.

Освячення меморіальної дошки Федору Дудку провів Архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Православної церкви України Євстратій.

З вітальним словом до присутніх звернулися заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова, представник Міністерства інформаційної політики України Віктор Литвінов та виконуючий обов’язки голови Коропської РДА Віктор Кузуб.

– Які б негаразди нас не оточували, але ми, українці, повинні завжди пам’ятати, що ми маємо свою землю, свою віру, свою мову, і саме їх треба відстоювати. Коли людина знає і цінує своє коріння, її ніхто не поневолить. Дехто вважає: щоб народ перестав вірити у свою самостійну державу, то достатньо, як написав у своїй книзі «Отаман Крук» Федір Дудко, просто взяти і замалювати у мізках людей історичну правду. От тільки рано чи пізно та фарба відпаде і пам'ять до народу повернеться, – зазначила Наталія Романова.

Учасники заходу поклали квіти до меморіальних дошок видатним шабалинівцям – українським письменникам і журналістам Федору Дудку та Івану Шкураю.

Цього ж дня у Коропському будинку культури відбулася презентація книги Федора Дудка «Отаман Крук».

Патріотичну концертну програму глядачам подарувала капела бандуристів ім. О. Вересая обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини