Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:01:53

В 2018 році споживання газу на Чернігівщині зросло на 5,5 млн кубометрів

06.02.2019   10:41Агенцiя

За підсумками 2018 року споживання природного газу в Чернігівській області, порівняно з 2017-м роком, збільшилося на 5,5 млн куб м і склало 612,6 млн кубометрів. Найбільший приріст – 10,8% відбувся по категорії підприємств ТКЕ.

Впродовж січня - грудня 2018 року ПАТ «Чернігівгаз» протранспортувало 612,6 млн куб. м газу. Це на 0,91% більше, ніж в 2017 році. Найбільше зростання обсягів споживання газу показали тепловики - на 10,8% або на 16,4 млн куб. м, та релігійні організації – на 17,3% або 36 тис кубометрів.

Незначну різницю у бік збільшення показали бюджетні організації - приріст склав 179 тис куб. м або 0,9%. Натомість населення і промислові підприємства суттєво зменшили споживання газу - на 5,2 млн (1,6%) та 5,9 млн (5,6%) кубометрів відповідно.

Із загального обсягу блакитного палива, розподіленого ПАТ «Чернігівгаз», побутовими споживачами області спожито 53%, що становить близько 324 млн куб. м. З огляду на багатомільйонні борги мешканців області, ПАТ «Чернігівгаз» недоотримує частку тарифної виручки, що призводить до значних збитків компанії.

«На відміну від юридичних осіб, які здійснюють оплату за послугу з розподілу «Чернігівгазу» за окремим рахунком, фізичні особи оплачують споживання однією сумою. Далі збутівська компанія розподіляє кошти між всіма учасниками ринку, задіяними в процесі постачання газу побутовим споживачам. За даними постачальника, на початок року населення Чернігівщини заборгувало за спожитий газ 540 млн грн. З них близько 50 млн грн становить тарифна частка «Чернігівгазу». Недоотримання цих коштів вкрай негативно впливає на стабільну роботу нашого підприємства», - повідомив фінансовий директор «Чернігівгазу» Дмитро Чеберяк.

Більше 90% коштів з кожного кубометру газу отримують підприємства НАК «Нафтогаз України». І тільки близько 7% газорозподільні підприємства. Це в середньому 56 копійок з одного кубометра газу. На ці кошти утримуються газові мережі, встановлюються лічильники, працює аварійна газова служба, функціонує контакт-центр та центри обслуговування клієнтів по всій Україні.


ПАТ «Чернігівгаз»

 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.