Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:49:14

Відбулася презентація компанією "NEVDA" пропозицій з програмного забезпечення

05.02.2019   11:10

4 лютого, у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулася презентація компанією «NEVDA» пропозицій з програмного забезпечення виконавчого комітету Ніжинської міської ради, комунальних підприємств і бюджетних установ.

У заході взяли участь секретар міської ради Валерй Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови Сергій Дзюба, керуючий справами виконавчого комітету Ніжинської міської ради Сергій Колесник, радник міського голови Олександр Осадчий, керівники структурних підрозділів виконавчих органів та комунальних підприємств.

Григорій Олійник представив доповідаючого та зазначив, що Ніжин вже має позитивний досвід українсько-литовського співробітництва а питання електронного документообігу та цифровізації одні із пріоритетних у розвитку міста.

Представник компанії «NEVDA» Егідіус Гайдамавічус презентував присутнім два електронні проекти: «Моя школа», який передбачає для школярів електронну систему оцінок, розкладу та відвідування та «Електронний офіс».

Перший з представлених проектів, за словами Гайдамавічуса «… не тільки оцінки та план навчання, це життя школи і після уроків, повний контроль батьків за навчальним процесом, тобто проект повністю охопить життя школи і що навколо неї». Також доповідач зазначив, що даний проект ефективно використовується у 80% литовських шкіл. Крім того, програмний проект «Моя школа» рекомендований до застосування не лише литовськими освітянами, але і Міністерством освіти України, він буде корисним для учнів, батьків та вчителів. Програма є безпечною у використанні, наголошують литовські фахівці, вона перекладена на українську мову, адаптована до українських законів і доступна кожному, хто має браузер.

Другий проект, «Електронний офіс», покликаний замінити звичне паперове листування на електронне із усіма послідуючими від цього вигодами: збереженням часу, прозорістю, ефективністю, економією витратних матеріалів і т.д. Запровадження даного сервісу вже розглядають такі міста України як Івано-Франківськ, Тернопіль, Полтава, Ірпінь, Бровари.

На завершення Егідіус Гайдамавічус пообіцяв надати пробні версії презентованих проектів для ознайомлення, та відповів на запитання присутніх відносно ресурсів «Моя школа» та «Електронний офіс».


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини