Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:07:29

Десна купить тренажер механіка-водія Оси

04.02.2019   09:34

169-й навчальний центр Сухопутних військ Збройних Сил України оголосив два тендери щодо закупівлі складових тренажеру механіка-водія бойової машини 9А33 зі складу ЗРК «Оса».



Зокрема планується придбати макет кабіни відділення управління бойової машини 9А33 (очікувана вартість 1,44 млн.грн) та спеціалізований програмно-апаратний комплекс для тренажера механіка-водія (2,14 млн.грн). Початок аукціону 19 та 18 лютого відповідно.

Основні вимоги до конструкції та функціональності макета кабіни:
    адекватність розмірів та розміщення обладнання макету кабіни;
    адекватність панелей приладів реальним, відповідність підсвічування обладнання, шкал приладів, транспарантів та шильдиків реальному відділенню управління;
    динамічна платформа повинна забезпечувати адекватність динамічних характеристик БМ 9А33 при русі суходолом за рахунок відтворення нахилів макету кабіни, відтворення акселераційних навантажень при наборі швидкості та гальмуванні, при поворотах, а також при подоланні перешкод.

Спеціалізований програмно-апаратний комплекс для тренажера механіка-водія бойової машини 9А33 являє собою комп’ютерну систему, набір спеціалізованих програм та електронних бібліотек, призначених для моделювання та відтворення:
    алгоритмів роботи вузлів, агрегатів та систем БМ 9А33;
    зовнішнього фізичного миру, в якому функціонує модельована БМ 9А33, в тому числі його візуалізації;
    фізичних законів пересування БМ 9А33 по різним типам місцевості з урахуванням долання перешкод та пересування у воді;
    обстановки тренувань та тренувальних завдань.

Минулого місяця навчальним центром Сухопутних військ також були оголошені тендери щодо купівлі динамічних тренажерів танків Т-72, Т-64, автомобіля КрАЗ-6322, тягача МТЛБ. Тренажери танків, БМП та іншої техніки активно закуповуються останні кілька років.

Нагадаємо також, що до початку російської агресії – у 2013-14 роках, у рамках запланованого масштабного скорочення ЗСУ, навчальний центр «Десна» майже встигли розформувати – завершити заходи планувалось до 30 червня 2014 року.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.