Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:56:40

Редактори Чернігівщини: "Співпраця з ОТГ та місцевим бізнесом – цікава можливість для розвитку роздержавленої районки"

29.01.2019   14:15Агенцiя

Редактори роздержавлених газет Київської та Чернігівської областей про семінар з сучасних практик ефективного медіа менеджменту в Чернігові.

Олена Компанець, редактор газети «Промінь медіа». Мій висновок: не можна не розвиватися. Учорашній день нам не підходить – нам підходить нове. Медіа ринок розвивається, розвиваються громади, наш інформаційний простір стає зовсім іншим. І мені захотілося змінитися. Я буду змінюватися, буду ще більше контактувати зі своєю громадою. Буду йти вперед, буду переконувати, що альтернативі місцевій пресі немає, і ніяке інше медіа не напише те, що може написати районка.

Світлана Томаш, директор ТОВ «Новини городнянщини». Семінар дуже насичений, багато інформації. Можливість написання проектів зацікавила. Будемо працювати над проектом, який дозволить збільшити тираж видання.

Валентин Владіміров, директор, головний редактор газети «Вісник Кагарличчини». Мої очікування, справдились – я, навіть, почув більше. Дуже вдячний за можливість звернутися за консультацією у подальшому - це ще один дуже важливий момент. Буду пробувати працювати у проектах.

Олександр Назаренко, головний редактор газети «Наше Слово». Хоч я маю досвід роботи із грантами, інформація була дуже корисною. Дізнався досить багато того, що не враховував раніше під час підготовки проектів. Тепер зможу робити заявки більш ефективними, і вони будуть краще схвалюватися донорами – з’явився додатковий оптимізм. А якщо брати суто конкретику, то спільно з Іриною будемо працювати над темою, яку тут опрацьовували. Спробуємо подати проект на конкурс.

Гавриш Катерина, редактор газети «Нові горизонти». Я ніколи проектів не писала, і навіть приблизно собі не уявляла що це і про що це. Сьогодні отримала максимально багато корисної інформації: вже уявляю, що таке проект, що таке ідеї, як їх можна відбирати, як можна виграти конкурс. Навіть дещо навчилася як писати, на що треба звернути увагу, а на що ні – бо це не вплине на результат. Ми видаємо газету, а я хочу створити ще й вебсайт, проте поки що не знаю як це реалізувати. Але наша зустріч дала поштовх, і я точно буду рухатися уперед. Дуже дякую за семінар.

Ірина Гайова, директор ТОВ «Маяк медіа». Ми із Олександром вже дорогою сюди почали обговорювати спільний проект, а тут його доопрацювали і отримали схвалення від колег. Отже, ідея має право на життя. Крім того, я для себе вирішила подумати над проектами, які можна запропонувати нашим місцевим бізнесменам. Дякуючи вам у мене з’явилися саме такі ідеї.

Ольга Чернякова, відповідальний секретар Чернігівської обласної організації НСЖУ. Я людина, яка тільки мріє стати редактором. Я зрозуміла критерії відбору проектів донорами, звернула увагу, що має бути чітке формулювання мети проекту і етапів його виконання. Буду розповідати людям, що таке грантові проекти і як можна з цього скористатися.

Олена Кузьменко, директор, газета «Вісник Сосничини». Як для мене – людини, яка ніколи не писала проектів – одного заняття малувато. Але цей семінар дав важливий поштовх, і вже з понеділка буду більше уваги приділяти співпраці з ОТГ або із інвесторами. Раніше на це ми звертали мало уваги, а тепер прийшов час. Будемо вчитися

Семінар з сучасних практик ефективного медіа менеджменту «Успішне медіа та проектний підхід: як це робити» був організований 18 січня у місті Чернігів Українською Асоціацією Медіа Бізнесу (УАМБ) в рамках проекту «Посилення економічної самостійності та цінності місцевих медіа для місцевої громади», який реалізовується за підтримки фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. У ньому взяли участь 9 керівників місцевих газет Чернігівської та Київської областей, які вже завершили процес роздержавлення.

Семінар у Чернігові – сьомий з 10, які проведе УАМБ у різних містах України. Мета – допомогти редакторам та керівникам роздержавлених газет обмінятися досвідом, подивитися ширше на роль місцевого медіа та навчитися будувати роботу місцевого видання як проектну. Адже сучасне місцеве медіа – це ефективна платформа для обміну інформацією та пошуку нових можливостей для усіх місцевих груп: підприємців, активістів, влади, мешканців. І основні ролі такого успішного медіа - ширші, аніж просто «інформування про важливе». Крім того, успішне медіа – це те, яке реалізовує багато різних проектів, а ще будує свою діяльність саме як проектну.

На кожному семінарі учасники обговорюють власні ідеї проектів – і це є першим практичним результатом участі. Крім того, триває прийом заявок на конкурс проектів для місцевих медіа, за результатами якого 10 проектів-переможців отримають гроші на реалізацію своїх ідей.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини