Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:50:16

П'ять чернігівських нардепів отримали гроші на проживання

29.01.2019   12:37Агенцiя

Депутатам Верховної Ради, які не мають житлоплощі в Києві або в радіусі 30 км від столиці, належить компенсація з бюджету. Гроші виділяють парламентаріям, вимушеним оплачувати житло в Києві - орендовану квартиру або номер в готелі.

Верхній поріг - 650 гривень на добу. Саме в таку суму обходиться оренда однокімнатного готельного номера у відомчому готелі Державного підприємства «Готельний комплекс «Київ».

У 2018 році компенсацію отримували 176 депутатів з 423. Така відповідь на запит «Українських новин» дали в апараті Верховної Ради. При цьому 162 з них вибрали гроші по максимуму.

Максимальна сума компенсації - 650 гривень помножені на 365 днів. Тобто - 237 тисяч 250 гривень на рік. Виплата налічується помісячно. Наприклад, в грудні 2018 року - вийшло по 20 тисяч 150 гривень.

У списку депутатів, які отримали компенсацію за житло - п'ятеро народних обранців від Чернігова і Чернігівської області. Всі вони отримали пл. 237 тисяч і 250 гривень.

Це: Василь Амельченко і Олег Купрієнко (обидва - Радикальна партія), Анна Романова (Самопоміч), Олександр Кодола (Народний фронт) і Олег Дмитренко (Блок Петра Порошенка).

Відповідно до їхніх майнових декларацій, всі п'ятеро зареєстровані в Чернігові, і житлову нерухомість мають тільки в нашому місті (Олег Дмитренко - ще і в Варві). При цьому Василь Амельченко зовсім не має власного житла і задекларував лише орендовану квартиру в Києві.

Цікаво, що у чотирьох з п'яти депутатів є солідні заощадження, які у багато разів перевищують розмір компенсації за проживання в Києві.

Так, Олег Дмитренко у 2018 році задекларував 1,85 мільйона гривень (за себе, дружину і батька), Василь Амельченко - 5,4 міллліонов гривень і 170 тисяч доларів, сім'я Олега Купрієнко - 235 тисяч доларів і 800 тисяч гривень, Олександр Кодола з дружиною - 57 тисяч доларів і 150 тисяч гривень.

У Анни Романової таких заощаджень немає, але в 2017 році вона придбала автомобіль Lexus вартістю 708 тисяч гривень. Це в три рази більше, ніж річна компенсація від Верховної ради.

У решти депутатів-чернігівців (Сергій Березенко, Максим Микитась, Валерій Дубіль, Анатолій Евлахов, Олег Ляшко, Валерій Давиденко) або членів їх сімей є житло в Києві. Компенсацію вони не отримували.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини