Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:05:18

Триває моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ

28.01.2019   11:43Агенцiя

За 4 тиждень 2019 року в області захворіло 7833 особи, з них 3697 дітей, рівень захворюваності нижче епідпорогу на 15,8%. Госпіталізовано 419 осіб, з них 197 дітей (47,0%).

По м. Чернігову захворіло 2383 особи, з них дітей - 1077, рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 24,6%.

На звітному тижні перевищення епідемічного рівня захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Варвинському, Городянському, Корюківському, Менському, Ніжинському, Прилуцькому, Срібнянському, Сновському районах та м. Прилуки.

З початку епідсезону вірусологічною лабораторією методом ПЛР досліджено 105 зразків біологічного матеріалу, із них 63,8 % позитивних результатів із домінуванням вірусів грипу типу А(Н1N1).

З початку епідсезону зареєстровано 10 летальних випадків від грипу (Бахмацький, Борзнянський, Городнянський, Менський райони та м.Чернігів).

Вакциновано проти грипу 3263 особи, в т.ч. 1085 дітей.

Ситуація знаходиться на контролі ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України».

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини