Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:22:52

Корюківський міський голова звітував про роботу громади у 2018 році

14.01.2019   16:17

На відкритій зустрічі з громадськістю, яка відбулась 12 січня в міському будинку культури, Корюківський міський голова Ратан Ахмедов підбив підсумки роботи ОТГ за рік.

У вигляді презентації Ратан Ахмедов представив до уваги присутніх результати роботи по всіх сферах діяльності громади. Зокрема, зазначив, що роботу громади забезпечують 31 службовець, 8 старост сіл та 8 діловодів. Депутатський корпус складається з 26 депутатів. Територія ОТГ, площею 600 км2, охоплює 40 населених пунктів з населенням близько 17,5 тис.чол.

Міський голова доповів про бюджет громади: левову частку дохідної частини бюджету становить ПДФО (38%) та трансферти (38%). Основна частина видатків (51%) була спрямована на галузь освіти, 16% – на медицину; решта – на соціальний захист, будівництво та регіональний розвиток, ремонт доріг, комунальне господарство, культуру.

Значна увага приділяється медичній галузі, у зв’язку з чим з бюджету ОТГ протягом 2018 року виділялись кошти на заробітну плату медичним працівникам, закупівлю медикаментів, продуктів харчування, ремонти та придбання меблів і обладнання.

Також міська рада продовжує будівництво вуличного освітлення населених пунктів громади. Так, у минулому році освітлено ще 2 населені пункти, і робота в даному напрямку триває. Оновлюється комунальна техніка, що сприяє підвищенню ефективності роботи комунальної сфери.

З метою підвищення безпеки минулого року встановлено 4 камери відеоспостереження, забезпечено повноцінну роботу муніципальної пожежної охорони, побудовано 4 пожежних гідранти, облаштовуються кімнати дільничних поліцейських.

Не менш важливими для громади є питання розвитку спортивної інфраструктури. За підтримки держави у минулому році з’явилося 2 майданчики для міні-футболу на території міських шкіл. Ще один такий майданчик планується збудувати цього року на території ЗОШ №4, де вже діє та користується попитом багатофункціональний спортивний майданчик  з поліуретановим покриттям.

Стосовно дорожньої інфраструктури – здійснювався капітальний ремонт дорожнього покриття міських вулиць Вокзальної та Передзаводської. Спільно з Дорожнім фондом відремонтовано 2 ділянки центральної вулиці Шевченка. Також відремонтовано тротуари по центральній вулиці та збудовано паркувальні кишені.

Покращився минулого року благоустрій громади: облаштовано вуличні тренажери по вул.Бульварній; подвоєно кількість квіткових насаджень по вул.Шевченка; розчищено притоку річки Бреч; зариблено міський ставок.

Пріоритетним питанням залишається забезпечення жителів громади якісною питною водою. З цією метою за кошти державного та міського бюджетів у м.Корюківка збудована свердловина, глибиною 400 м, та водогони в місті і с.Сядрине, запущено автоматичну систему керування водогоном у с.Наумівка.

На етапі реалізації наразі перебувають 2 масштабні проекти, розпочаті у 2018 році: створення нового освітнього простору на базі міської опорної ЗОШ І-ІІІ ст.№1 та будівництво сільської амбулаторії монопрактики в с.Наумівка.

В рамках реалізації проекту Нової української школи придбано обладнання та меблі для 1-х класів загальноосвітніх навчальних закладів громади, створено спеціалізовані  навчальні класи для ЗОШ №1 (географія, біологія), розпочато впровадження курсів робототехніки. Також придбано спеціалізований шкільний автобус, який полегшить пересування дітей з особливими фізичними потребами.

У громаді налагоджена робота у напрямку релігії, молодіжної політики, участі громадськості у процесі прийняття управлінських рішень. «Співпраця з громадськістю сприяє ефективнішій роботі громади в цілому, допомагає визначити пріоритети та залучати жителів до активного громадського життя», – зауважив міський голова. Так, у місті активно діють: молодіжна рада, КММГО «Альтернатива», створено Раду релігійних громад та запроваджено Бюджет участі.

Ратан Ахмедов окреслив основні події, що так чи інакше вплинули на життя громади. Серед них – відзначення на державному рівні 75-х роковин Корюківської трагедії, отримання місцевими рятувальниками нового пожежно-рятувального автомобіля, прийняття Концепції розвитку велосипедної інфраструктури громади, візити делегацій інших областей країни для обміну досвідом, створення Центру надання соціальних послуг; реалізація пілотного проекту Міністерства юстиції України «Шлюб за 24 години» та ін.

Після презентації звіту громадяни отримували відповіді на поставлені запитання, звертались з проханнями і пропозиціями.

На завершення зустрічі міський голова подякував усім, хто долучається до розвитку громади, небайдужій та активній молоді; платникам податків; народним депутатам України, які також роблять вагомий внесок у розвиток Корюківської ОТГ; обласній та районній владі, депутатському корпусу і виконкому міської ради; захисникам України, громадським активістам і волонтерам; релігійним громадам; працівникам бюджетної і комунальної сфери за сумлінну працю та активну громадську позицію.


Загальний відділ виконавчого апарату Корюківської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.