Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:22:38

Чернігівське земляцтво - це об’єднання людей, яких свята батьківська земля, згуртовує у єдину дружню родину. ФОТО

12.01.2019   15:29Агенцiя

Ці слова можна вважати лейтмотивом загальних урочистих зборів до 23-ї річниці утворення Громадської організації «Товариство «Чернігівське земляцтво» у місті Києві, які відбулися 11 січня у Міжнародному виставковому центрі на лівому березі Дніпра.

Задовго до початку зібрання розпочалася реєстрація земляків та гостей, які отримували черговий випуск газети «Отчий поріг». По периметру холу павільйону були розташовані фотовиставки про діяльність земляцтва за 22 роки, міні-виставки творів народних майстрів Чернігівщини, художня виставка обласного художнього музею ім. Григорія Галагана.

Офіційна частина земляцького свята розпочалася державним Гімном України. Присутні у залі стоячи пом'янули хвилиною мовчання воїнів Сіверського краю, які полягли в боях за незалежність на сході України, і тих членів земляцької родини, котрі відійшли в інші світи впродовж минулого року. На екрані горіла свіча пам'яті та пливли прізвища загиблих захисників Вітчизни. Хор «Сяйво» та капела бандуристів виконали народну пісню «Пливе кача».

А далі голова Ради Товариства «Чернігівське земляцтво» Віктор Ткаченко виголосив коротку промову, в якій подякував землякам за любов до рідного краю, небайдужість до проблем Сіверщини, за добрі справи, які вони вершили на своїй рідній землі впродовж багатьох років.

Щиро поздоровив земляків з черговою річницею Товариства голова Чернігівської обласної державної адміністрації Олександр Мисник, який оголосив вітання землякам від другого Президента України Л.Д.Кучми, уродженця села Чайкіно Новгород-Сіверського району. Він також окреслив перспективи розвитку Придесення, побажав присутнім успіхів в усіх добрих справах і починаннях на благо рідної батьківської землі і всієї держави та вручив почесні нагороди.

Відповідно до розпорядження голови обласної ради Валентин Мельничук за плідну багаторічну громадську роботу у Чернігівському земляцтві нагородив Почесними грамотами Чернігівської обласної ради з врученням нагрудного знака та грошової винагороди ветерана праці, учасника ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС, активіста Сосницького відділення Миколу Волощука та учасника бойових дій в ДРА, активного діяча ветеранського відділення земляцтва Володимира Шурхала...


Привітав представників Чернігівського земляцтва та благословив на добрі справи і Архієпіскоп Чернігівський та Ніжинський Євстратій.

Цього ж вечора за давньою, усталеною традицією добрі ділові стосунки між сторонами було підтверджено підписанням нового Меморандуму про співпрацю на 2019 рік. Цей важливий документ скріпили своїми підписами Валентин Мельничук, Олександр Мисник та Віктор Ткаченко.

Далі на сцені почав господарювати народний фольклорний етнографічний колектив «Берегиня» із села Козацьке Бобровицького району, на зміну якому вийшли юні таланти з дитячого зразкового хору Ніжинської музичної школи «Сяйво», капела бандуристів імені Остапа Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру, інші митці Придесення.

На завершення урочистої частини зборів усі присутні виконали гімн «Товариства «Чернігівське земляцтво», після чого відбулися дружні зустрічі із земляками «по куренях», головним символом яких були поетичні рядки: «Щастя вам, люди, горя не знати. Будемо в згоді — нас не здолати!»


Фоторепортаж Віктора Кошмала

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини