Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:01:42

Подарунок під новий рік: на Прилуччині дитина-сирота отримає житло

21.12.2018   09:08

У Ладані Прилуцького району до кінця року мають придбати житло для дівчинки-сироти. Таке рішення погодила профільна комісія при Чернігівській облдержадміністрації.

Нагадаємо, на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа для Чернігівщини цьогоріч передбачено понад 16,4 мільйона гривень.

Наразі Бобровицька, Варвинська, Вертіївська, Кіптівська, Комарівська, Семенівська, Менська, Срібнянська ОТГ, а також Ріпкинська, Прилуцька, Талалаївська, Чернігівська, Бахмацька, Борзнянська, Сновська РДА, Прилуцька та Чернігівська міські ради придбали 27 помешкань для 28 осіб вказаної категорії. Також куплено житло для створення 4 дитячих будинків сімейного типу (двох – у Чернігові, по одному – у місті Новгород-Сіверському та Чернігівському районі). Днями мають бути придбані ще дві квартири.

Наступного року для області у державному бюджеті передбачено більше 25 мільйонів гривень.

— Приємно зазначити, що завдання на цей рік ми виконали. Звичайно, без складнощів не обійшлося. Проте така справа вартує всіх витрачених сил. Адже забезпечуючи житлом дітей-сиріт, ми даємо їм хоч і маленький, але старт для втілення своїх мрій у життя, — наголосила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

До речі, вперше така субвенція, за ініціативи Президента України та Уряду, в розмірі 5,7 мільйона гривень надійшла в область минулого року. Це дозволило забезпечити соціальним житлом 13 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для них придбано три помешкання у Чернігові, по одному в Сосницькому районі та Козелецькій ОТГ.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.