Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:59:31

Іноземним громадянам - біометричні посвідки на проживання

19.12.2018   08:33Агенцiя

На Чернігівщині постійно проживає 6581 іноземний громадянин, тимчасово — 749. З початку року порушили строки перебування 566 осіб, за що притягнуті до адмінвідповідальності. Крім того, рішення про примусове повернення прийнято у понад 200 випадків.

Кожного року кількість мігрантів збільшується. Відтак, важливою передумовою забезпечення дотримання їхніх прав є створення належної законодавчої бази.

Позитивний приклад - впровадження в Україні біометричних посвідок на постійне та тимчасове проживання у формі карток з безконтактним електронним носієм.

Як здійснюється таке документування іноземців на Чернігівщині, розповіла під час брифінгу у Міжнародний день мігранта начальник управління Державної міграційної служби України в області Ксенія Лук’янець.

Варто зазначити, що за посвідками на тимчасове проживання в області вже звернулися близько 200 іноземних громадян (з вересня цього року), на постійне - більше ста (цього місяця).

Така процедура значно спрощує аналіз міграційних процесів. Адже створюється єдина база, де реєструються всі іноземці та особи без громадянства. Завдяки цьому, наприклад, можна безперешкодно відновити втрачені посвідки.

Ксенія Лук’янець зазначила, що на Чернігівщині систематично проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота стосовно вимог міграційного законодавства України. Так, зокрема, на інформаційних стендах у лікарнях, готелях, хостелах, автостанціях тощо розміщено пам’ятку іноземця. Відповідну роботу проводять і серед роботодавців, застерігаючи їх щодо незаконного працевлаштування мігрантів. Серед профілактичних заходів — «Мігрант» та «Кордон – 2018».

Принагідно очільниця УДМС в області розповіла про останні нововведення, які удосконалили та підвищили рівень якості й умови надання адміністративних послуг населенню. Це, у тому числі, запровадження електронної черги, оплати послуги онлайн. На часі - формування анкети громадянином вдома за допомогою QR-коду. На думку фахівців, це значно зменшить «живі» черги.

Аби отримати біометричну посвідку на проживання, варто особисто звернутися в управління Державної міграційної служби України в області за адресою: місто Чернігів, вул. Шевченка, 51-а. Сюди слід надати необхідні документи, там же зробити фото та відсканувати відбитки пальців. Забирати готову посвідку теж потрібно особисто. До речі, щодня на прийом в управління приходить до 20 осіб.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини