Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:50:28

Смолинські шахтарі висловили недовіру Рокоче та прогнали рейдера із заводу

19.12.2018   07:52Агенцiя

На профспілкових зборах трудового колективу Смолинського торфозаводу філії ДП «Чернігівторф» торф’яники у присутності представників Чернігівської ОДА, Чернігівської облради, Чернігівської райради, голови Гончарівської ОТГ, старост і директорів шкіл одноголосно проголосували за недовіру ставленику Міненерговугілля Іллі Рокоче та директору ДК «Укрторф» Андрію Озерчуку.

Більше того, коли присутній на зборах Рокоче спробував у черговий раз розповісти про молочні ріки і кисельні береги, шахтарі просто випхали його за двері, попередивши, що наступного разу зустрічатимуть з вилами.

Торф’яників особливо обурило те, що пан Рокоче більше тижня тому заблокував рахунки їхньому підприємству, залишивши робітників без зарплат, а завод без змоги нормально функціонувати. Ба навіть більше, аби переламати колектив, Рокоче підписав договір з сумнівною охоронною фірмою «Лівий Берег», яка з 12 грудня мала взяти під охорону Смолинський торфозавод. Згідно з договором, держава за рахунок шахтарів мала заплатити близько 170 тисяч гривень на місяць фірмі з репутацією рейдерів і «тітушок».

Рішення зборів трудового колективу профспілка шахтарів вже завтра направить в усі органи державної влади. Солідарність із смолинськими шахтарями вкотре засвідчили і на Ірванцівському торфозаводі, заявивши, що не сприймають Рокоче в якості директора ДП «Чернігівторф».

«Ми розуміємо справжню причину призначень, яка полягає в освоєнні вибитих нами 15 мільйонів гривень та доведенні до банкрутства останніх торфозаводів Чернігівщини, - говорить голова профспілки Смолинського торфозаводу Андрій Страхов. – Нещодавній приклад з доведенням до банкрутства ДП «Сумиторф», на який міністерство також виділило гроші, тільки підтверджує наші здогади».

Торф’яники більше не бажають працювати разом із людьми, що ведуть галузь до занепаду і  просять Чернігівську обласну раду забрати ДП «Чернігівторф» у комунальну власність. Якщо влада не почує їхніх прохань, вони обіцяють після закінчення воєнного стану, перейти до активної фази протестів.


За інформацією Смолинського торфозаводу

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.